Názory

Názor: Galavečer

BEN_9368

foto: Jan Beneš

Poprvé v historii českého baseballu byl uspořádán Galavečer. Protože jsme byli na této akci osobně, tak bychom vám rádi přiblížili jeho průběh a přinesli naše hodnocení celé akce.

Přemýšlel jsem jak nejlépe zhodnotit celou akci a myslím, že nejlepší bude rozebrat si nejdůležitější body jeden po druhém.

Moderátor

Volba Petra Svěceného se ukázala jako velmi dobrá. Petr ukázal, že je velkým profesionálem a všechny přítomné celou akcí převedl s velkou grácií. Určitě tomu hodně dopomohla samotná znalost baseballového prostředí a také to, že mu při přípravě programu byla ponechána volnější ruka. Svou osobností dokázal uvolnit i všechny ostatní aktéry na pódiu a díky tomu vzniklo několik zábavných momentů a hlášek. Snad nejpamátnější hlášku prvního Galavečera má na svědomí Boris Bokaj, který na dotaz, jak to vypadá s jeho zraněnou rukou odpověděl: "Užívám na to koňské prášky. Snad mi z toho nenaroste ocas." Borisi, brzy očekávej antidopingovou kontrolu.

Grafika

Když jsem vešel poprvé do sálu a viděl grafické zpracování banerů na pódiu, tak se mi nechtělo věřit, že jsem na Galavečeru ČESKÉHO baseballu. Práce Tomáše Svobody posunula český baseball do jednadvacátého století. Následné fotky a videa budou dělat baseballu dobrou reklamu. Možná by mohl Tomáš také vytvořit grafiku pro stránky baseball.cz.

Portless

Kvitoval bych také výběr kapely. Duo z kapely Portless bylo výborným doplňkem již tak povedeného scénáře. Věřím, že svou muzikou dokázali oslovit všechny přítomné generace a navíc nepokazili tempo celé akce. Osobně jsem tuto kapelu až do Galavečeru neznal a byla pro mě příjemným překvapením.

Hosté

Příjemný byl také pohled na přítomné hosty. Mezi nimi bylo možné najít mladé baseballisty, kteří jsou nadějemi pro český baseball. Přítomen byl také nestarnoucí Pavel Budský, Aleš Navrátil, Marek Rejman nebo Robert Medřický. Ti si pak na pódiu mohli potřást rukou s legendami československého baseballu, z nichž námatkou vzpomenu Aleše Hrabě, Miroslava Vojtíška, Jana Bagina a další.

Hodnocení

Pokud bych měl Galavečer hodnotit na stupnici od 1 do 10, tak bych mu dal známku 9,5. Celá akce měla hladký průběh, měla spád a nenudila. Osobně mi vlila do žil:

1. naději, že se český baseball posouvá někam dál 

2. radost, že můžu být svědkem tohto přerodu.

Článek přináší subjektivní názor autora, který se nemusí slučovat s názorem veřejnosti. Pokud s ním nesouhlasíte, tak napiště svůj do diskuze pod článkem.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Jeden myslel na “Názor: Galavečer

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..