Aktuality

MLB plánuje rozšíření na 32 týmů

Major_League_Baseball.svg

Poslední dobou se množí hlasy, že by se nejlepší liga světa mohla rozšířit na 32 týmů. V následujícím článku se podíváme, do kterých měst by se mohla MLB dostat.

1. Montreal

Možná to zní překvapivě, ale žádné jiné město v severní Americe není víc připraveno na MLB, než je tomu v Montrealu. Proto se při zmíňkách o přesunu Rays nebo rozšíření soutěže nejvíc mluví o tomto kanadském městě. Baseball má navíc v Montrealu dlouhou tradici a nezapomeňme, že tady i MLB dlouho byla v podobě klubu Expos.

2. Austin

Austin by mohl být jednou z nejlepších možností pro rozšíření na území Spojených Států. Město je známé jako meka technických firem a startupů. Navíc se dle předpokladů očekává, že se město do roku 2025 rozroste na 2 a půl milionů obyvatel (u nynějších 900 tisíc). Necelou hodinu jízdy autem se nachází San Antonio, o kterém se také uvažuje jako o kandidátovi na rozšíření, což z této oblasti dělá favorita.

3. Vancouver

Vancouver je druhou největší metropolitní oblastí v severní americe, která nemá svůj MLB tým (tou první je Montreal). Pokud by se však utvořil tým v Montrealu, tak se nedá předpokládat vstup MLB do Vancouveru. Na druhé straně má Vancouver potenciál a někteří odborníci tvrdí, že baseballový klub by našel více fanoušků jako Canucks. Vancouver by tak měl šanci stát se druhým Torontem.

4. Mexico City nebo jiné místo v Latinské Americe

Pokud se mluví o možné expanzi MLB, tak se nejčastěji zmiňuje Mexico City. Vstup do tohto města by lize otevřel obrovský devadesátimilionový trh. Mexičané navíc baseball milují a rozumí mu. Také dojezdová vzdálenost pro ostatní týmy soutěže je přijatelná.

Dalším možným místem pro expanzi je Kuba. Obzvlášť teď, kdy se uvolnily vztahy mezi USA a místním režimem. Proti však stále mluví místní zákony a ne úplně nejlepší ekonomická situace.

Psali jsme...  MLB: Blake Snell podepsal se San Fracisco Giants

Americké média ještě zmiňují města Charlotte nebo Nashville, které by také měly potenciál obsadit místo na mapě MLB. Jejich šance jsou však minimální.

[yop_poll id=”3″]

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..