Rozhovory

Manuel Zepeda: Český tým je pro nás záhadou

2016_03_15_11_55_53_OneShot

Český tým vzbudil zájem také u mexických novinářů. Jak se na něj a na jeho šance dívá Manuel Zepeda ze Sintesis TV, tak to se dozvíte v následujícím rozhovoru-

 

Manueli, slyšel si někdy dříve o českém baseballu?

 

Když se řekne Česká republika, tak se mi vybaví basketball, fotbal a jiné olympijské sporty, ale ne baseball. Víme o nějakých hráčích v USA, kteří mají svůj původ v Česku. Je to trochu zábavné, protože jsem si nedokázal představit, že se v Česku hraje baseball.

 

Jak vidiš šance Čechů na tomto turnaji?

 

Objektivně? Je to záhada. Před pár lety jsme měli slabou víru o perspektivě Italů na WBC. Před zápasem s Mexikem jsme si mysleli, že nebudou představovat problém. Jenže nás porazili, pak jsme sice porazili USA, ale prohráli s Kanadou. Česká republika je taková naše Itálie. Musíme ji nejdřív vidět hrát, abychom mohli dělat závěry.

 

Co jiní čeští sportovci? Znáš nějaké?

 

Vzpomněl bych si na nějaké fotbalisty. Hlavně na fotbalový tým z roku 1996, který uspěl na Euru. Československý tým z roku 1990, to byl skvělý tým. Pamatuji si jejich zápas proti západnímu Německu. Vybavuje se mi ještě basketbalový tým hrající na Olympiádě, ale to už je dávno. Mám přítele u nás v televizi, který byl nedávno na dovolené v Praze. Musím říct, že jsme si nedokázali představit jak krásné město Praha je. Ukázal nám fotky a videa a soudíme, že Česko musí být skvělá země.

 

Když přijede Čech do Mexika, co podle tebe musí vidět?

 

V naši krajině máme mnoho nádherných měst, mnoho pláží nebo pyramidy. Rozhodně však musí zkusit naše jídlo. Tady v Mexicali máme nejlepší kuřecí tacos v Mexiku. A také Chilli. To je tady také výborné.

Psali jsme...  U18 team won against Australia and Japan and will play in the semifinals

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..