Ostatní

Baseballisté Třebíče jedou na vítězné vlně

Tisk_TN_Blansko_Libiak_Jozef_IMG_4322

Foto: Robert Vávra

Ani Olympia Blansko s bývalými reprezentanty nepřerušila vítěznou sérii baseballistů Třebíč Nuclears v 1. lize. Nejdříve se oba soupeři utkali v nočním zápase pod umělým osvětlením v Blansku, kde šlo o „openning game“ sezóny s doprovodným programem včetně naživo zpívané hymny sborem Rastislav a slavnostních nadhozů provedených zástupci města a České baseballové asociace.

Na nadhazovací kopec se za Olympii jako první postavil bývalý reprezentant Pavel Procházka, po kterém následovala další známá jména. Štěpán Havlíček se může pochlubit podepsanou smlouvou se zámořským týmem MLB Tampa Bay Rays a Zdeněk Kocman zase zkušenostmi z českého národního týmu. Za Třebíč ale nadhazoval Venezuelec Roldan Ochoa, který hraje ve výborné formě a posílal jednoho pálkaře za druhým zpět na střídačku. Soupeři nadělil celkem třináct strikeoutů a po právu se stal hráčem zápasu. „V obraně nás soupeř donutil k jedné chybě, ale skvělým zákrokem Dominika Doležala, který chytil dlouhý odpal soupeře po takřka třicetimetrovém sprintu za postavenou obranu, jsme zabránili soupeři skórovat. V útoku se na výborně nadhazující opory Blanska podařilo prosadit hned šestici našich pálkařů – Libiakovi, Břeňovi, Novotnému, Sitarovi, Kutílkovi a Monticellovi.“ Hodnotí první utkání trenér Nuclears Pavel Jozek.

Po výhře 5:0 v Blansku nastoupili hráči Třebíče proti Olympii v sobotu 23. dubna 2016 před domácím publikem. Na Hvězdě se letos poprvé představil za Nuclears na nadhozu Američan Benjamin Monticello a soupeři dělal velké problémy. Celé utkání bylo jednoznačně pod taktovkou domácích, a to jak na nadhozu, tak na pálce. Hráčem dne byl vyhlášen Jan Urbánek, který odpálil tři dlouhé odpaly, stáhl čtyři body a společně s Jaro Sitarem měl značný podíl na bodech Nuclears. Trenér Jozek k zápasu uvádí: „Opět se dařilo takřka celému line-upu. Pro soupeře byla smrtící čtvrtá a pátá směna, kdy se nám podařilo získat celkem 11 bodů. V sestavě se poprvé představil mladý Lukáš Hlouch, který neponechal nic náhodě a svým výkonem si říká o místo v základní sestavě áčka. Utkání skvěle zavřel Jiří Mazura a současně ukončil v sedmé směně pro rozdíl 10 bodů.“ Konečné skóre tak zní 14:1 pro Třebíč.

Psali jsme...  College Baseball: Michal Kovala odházel svůj nejlepší relief v sezóně

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..