Rozhovory

Openning Game v Ostravě

Hymna

Konečně. Každý baseballový fanoušek u nás se již jistě nemohl dočkat nové sezony. Já nejsem výjimkou a tak jsem navštívil utkání v Ostravě, kde domácí Arrows přivítali Skokany z Olomouce.

Ve velké zimě si na stadion v Porubě diváci i tak našli cestu. Samozřejmě v ne tak hojném počtu, než by tomu bylo za lepšího počasí. Ti, kteří přišli, mohli odejít spokojeni, protože domácí dokázali svého soupeře porazit 8-2. Velký podíl na jejich výhře měl Jakub Kaplan, jenž ve druhé směně zařídil tři body svého týmu a prakticky Arrows nastartoval za vítězstvím. Výborné utkání odházel Boris Bokaj, který soupeře k ničemu nepustil. Po zápase jsem si odchytil Jakuba Kaplana a nového amerického trenéra Ostravy Grega Brumleyho. Oběma jsem položil pár otázek.


Jakube, jak jste viděl svůj stav na pálce ve druhé směně, kdy jste dvoumetovým odpalem vyčistil plné mety?

Měl jsem tam myslím dva bally a jeden strike a byl jsem odhodlaný poslat do vnějšího pole jeden "fly", abych stáhl alespoň jeden bod a šli jsme do vedení. Povedlo se mi to trefit dobře… Byly z toho tři body, jsem spokojený.

Jak se Vám vůbec hrálo v té zimě?

My jsme na to zvyklý. Ty Openning games jsou většinou v chladném počasí. Zatím nám to tak vychází. Je těžké se dobře rozcvičit, abychom si něco nenatáhli. Pak už to musíme nějak přežít.

Odehráli jste první ostrý soutěžný zápas pod novým trenérem. Jak se Vám líbí jeho styl?

Je to něco jiného, na co nejsme moc zvyklý. Ale myslím, že by to mohlo fungovat.


Povedlo se vám vyhrát úvodní zápas sezony. Jak jste jej viděl?

Máme velmi mladý tým, ale také máme čtyři kluky, kteří hrají v národním mužstvu. Starší hráči učí a pečují o ty mladší. A dnes odvedli výbornou práci. Stejně tak ti mladší. Jsem velmi potěšený přístupem všech hráčů. Například Grepl udělal chybu a pak se zvedl a předvedl několik dobrých her. Myslím, že bychom mohli mít konkurenceschopný tým a jsem rád, že jej můžu trénovat.

Psali jsme...  EXL: Tomáš Duffek reached 900 K and 90 W milestone

Myslíte, že je stále na čem pracovat a zlepšovat se?

Ano. Pokud chceme být konkureceschopný, tak musíme pokračovat v zlepšování. Pokud budeme pokračovat v nastoleném tempu, tak budeme v playoff, s čím jen málokdo počítá. Nkdo to od nás nečeká, což je skvělá startovní pozice pro tyto hráče.

Jak hodnotíte úroveň českého baseballu?

Určitě ještě není na úrovni jako ve Spojených státech, kde má dlouhou tradici a věnují se mu milióny lidí. Evropský baseball však potřebuje výzvy. Ja věřím v evropskou mentalitu, vaši schopnosti integrace a hledání cesty. V roce 2007 jsem trénoval v Holandsku a byl jsem velmi překvapený, jak dobře se v Evropě dokážete chopit výzev.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..