Rozhovory

Proč je Technika poslední?

Technika

Po prvních dvou víkendech je Technika jednoznačně na posledním místě Extraligy, když zatím posbírala 4 prohry ze čtyř utkání. Je to její suverénně nejhorší vstup do sezony za posledních třináct let. S Martinem Stříteckým jsem probíral, proč tomu tak je?

 

Jedním z důvodů špatného začátku může být rozlosování, což potvrzuje také Martin Střítecký. "Draci i Kotlářka mají za sebou minimálně měsíc kvalitní přípravy. Navíc snad devět hráčů z každého týmu strávilo mnoho dnů hraním v USA a v Mexiku. Viděli desítky ne-li stovky živých a kvalitních nadhozů," hledal příčiny proher catcher Techniky. Že má Technika deficit v tréninku je dané také rekonstrukcí hřiště na Kraví hoře. "Teprve minulý týden jsme kolem vnitřního pole pokládali trávu, takže jsme neměli možnost trénovat venku. Nemůžeme tam ještě pálit."

Pro Techniku to tedy znamená čtyři prohry a poslední místo v tabulce. Pohled do historie říká, že naposledy se jí takto špatně dařilo v roce 2003, kdy dokázala vyhrát pouze jedno utkání z prvních šesti v sezoně. Nakonec se však zvedla a skončila na čtvrtém místě. V podobný vzestup věří také Martin Střítecký. "Bylo to loni nebo předloni (bylo to v roce 2014 – pozn. red.), kdy jsme v jednu chvíli byli my i Draci na posledních dvou místech, kdy se nám nedařilo vyhrávat a pak se to vše obrátilo. Máme výborný tým, zkušené hráče, John Hussey přinesl do týmu skvělou atmosféru. Věřím, že výsledky se dostaví a půjdeme nahoru. Máme odehrané pouze čtyři zápasy a ty čtyři prohry zatím nic neznamenají. Bude se rozhodovat až koncem května. Ve čtvrtek nám navíc přijede další nadhazovač, což bude další vzpruha pro tým."

Když už Martin vzpomněl novou posilu, tak se nedalo nezeptat na to, jak hodnotí příchod trojice hráčů, kteří ještě loni hráli v konkurenčních Hroších. "Ján Jablonka u nás hrával a je výborným klukem do party. Přijde mi jako by ani nikdy neodešel. Takže je to určitě skvělá posila," pustil se do hodnocení Martin. "Marek Bošanský skvěle hází, ale bohužel i když míče dobře umístňoval, tak je pálkaři Draků i Kotlářky dokázali odpálit. Má širokou škálu nadhozů a dobře je umístňuje. Jsem si jistý, že si bude připisovat výhry. Vystrčil ten už za nás hrál loni na hostování a teď to již byl pouze formální přestup na papíře."

Psali jsme...  EXL: Draci signed players with experience from MLB and MiLB

Bude zajímavé sledovat jestli se naplní slová zkušeného hráče Techniky a jestli bude brněnský tým stoupat tabulkou. Přesvědčit nás může již příští týden v zápasech proti Arrows Ostrava.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..