MLB

Rekordně zlý začátek sezony pro Padres

Ještě nikdy v historii Major League se nestalo, aby některý z týmů nedokázal doběhnout pro bod v prvních třech zápasech sezony. Vše se změnilo včera v noci, když San Diego Padres opět prohrálo s Los Angeles Dodgers 0-7.

Protože Padres prohráli i v předešlých dvou utkáních (0-15 a 0-3) a na začátku sezony tak nedokázali skórovat v sedmadvaceti směnách po sobě. To vše navíc na jejich stadionu Petco Park. Předešlý rekord drželi hráči St. Louis Browns (dnešní Orioles) z roku 1943, kteří na začátku sezony neskórovali v šestadvaceti po sobě jdoucích směnách.

Padres sice byli blízko k bodu v šesté směně, kdy měli obazenou první a třetí metu. Po následném odpalu do vnitřního pole Adrian Gonzalez místo autu na první metě přihodil na domácí, kde hosté tečovali domácího běžce. Situaci sice Padres nechali zkontrolovat přes video, ale call nakonec zůstal nezměněn. Na nápravu tak San Diego si musí počkat do pátku, kdy cestují do Colorada na utkání proti místním Rockies, kteří jsou známí svou slabou nadhazovačskou baterií.

Na Padres však bude mít velmi dobré vzpomínky nadhazovač Dodgers Kenta Maeda, jenž v lednu podepsal osmiletou smlouvu na dvacet pět milionů dolarů. Ve svém prvním utkání v MLB nejenže udržel čistý štít, ale také dokázal odpálit homerun. Ve čtvrté směně při jednom autu dokázal odpálit nadhoz Andrew Casshnera do ochozů v levém poli. Nad jeho pálkařským výkonem kroutil hlavou i hvězdný Clayton Kershaw. "Bylo to působivé," řekl pro médiá. "Já hraji již osm let a mám pouze jeden homerun."

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  MLB: Ronel Blanco hodil první no-hitter letošní sezóny

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..