Česko

Extraliga: Dubnový přehled

P1080015

Před několika dny začal měsíc „Máj“ a my se proto poohlédneme za uplynulým měsícem. V nové rubrice se podíváme na jednotlivé týmy a jejich výkony v Extralize. Přinášíme vám stručný přehled každého týmu a nejlepšího pálkaře dle pálkařského průměru. Do přehledu jsme započetli i nedělní utkání Draky s Arrows.

8. Tempo Titans Praha

Tempu aktuálně patří poslední příčka v tabulce a to není místo, kde by se tento pražský celek chtěl nacházet. V úvodních deseti utkáních sezóny si Tempo připsalo pouhé dvě výhry. Sice dokázalo vyhrát nad mistrovskou Kotlářkou, ale následná odveta skončila skrečí a čeká se na verdikt disciplinárky, která určí, jaký to bude mít dopad na tým. Tempo je také nejhorším týmem jak v pálkařských, tak také v nadhazovačských statistikách. Jejich skóre 57:109 ukazuje, že pokud chtějí pomýšlet nad postupem do playoff, tak se musí zlepšit ve všech herních činnostech. Zkušených hráčů najdeme na jejich soupisce opravdu mnoho. Uvidíme, jak si s touto situací poradí.

Nejlepší pálkař: David Vohánka, Petr Baroch – oba 0.333

7. Eagles Praha

Také na Krči určitě čekali lepší úvodní měsíc nové sezóny. Jejich ambice však hodně hatí zranění reprezentačního nadhazovače Tomáše Duffka, za kterého nemají adekvátní náhradu. Komplikací je také zranění dalšího reprezentanta Petra Zýmu, jenž je jinak základním prvkem vnitřního pole. Proto se Eagles po slibném úvodním týdnu, kdy dokázali jednou porazit Kotlářku, začali pomaličku propadat tabulkou. Na druhou stranu trenér Vladimír Chlup do zápasu nasadil několik nádějných mladíku a zdá se, že tým pod jeho vedením konečně nachází svou tvář.

Nejlepší pálkař: Matěj Hejma – 0.476

6. Technika Brno

Na Kraví hoře nepamatují tak špatný start baseballové sezóny, jak tomu bylo letos. Technika prohrála úvodních šest utkání a první výhru si připsali až ke konci měsíce proti Tempu, které smetli v trojzápase 3-0 na zápasy. Největší podíl na slabších výkonech týmu měla absence tréninku. Domácí stadion Techniky totiž procházel rekonstrukcí a dlouho se na něm nedalo plnohodnotně trénovat. Tým z Kraví hory však disponuje velmi silnou nadhazovačskou baterií a dá se očekávat, že bude stoupat tabulkou vzhůru.

Psali jsme...  EXL: Eagles signed Japanese Koya Uemura

Nejlepší pálkař: Milan Vystrčil – 0.378

5. Cardion Hroši Brno

Hroši si letos dali za cíl postup do vyřazovacích bojů. A zdá se, že by to nemuselo být nereálné. Pokud jejich letošní posile Jeffreymu Bartovi vydrží forma, tak by mohli setrvat na stávající pozici. V týmu navíc dozrávají mladíci, kteří jsou příslibem do budoucna. Jedná se o Vojtěcha Menšíka, jenž se stal Juniorem měsíce dubna nebo Tomáše Janouda, Svatoslava Krauta a Filipa Clause, kteří pravidelně naskakují do Extraligy.

Nejlepší pálkař: Tomáš Janoud – 0.414

4. Arrows Ostrava

Arrows Ostrava mnozí před začátkem soutěže tipovali na spodek tabulky. Jenže ostravský klub se v jednu chvíli držel na jejím vrcholu, z kterého jej shodili až prohry s Kotlářkou v uplynulém týdnu. Arrows se můžou spolehnout na své zkušené matadory Borise Bokaje, Jakuba Malíka, Tomáše Juněca a neskutečně zlepšené výkony moldavského nadhazovače Petru Balana. Poslední měsíc bude v jejich dresu nastupovat ještě Petr Čech. Po jeho odchodu určitě jejich palební síla klesne. Bude zajímavé sledovat, jak se bude vyvíjet situace kolem jejich amerického trenéra, který si neporozuměl s Alešem Navrátilem. Pokud by v týmu nastali další neshody, tak by to mohlo Arrows stát účast ve vyřazovacích bojích.

Nejlepší pálkař: Petr Čech – 0.405

3. Skokani Olomouc

Skokani Olomouc jsou letos jednoznačně skokanem roku. Olomouc dokázala velmi dobře posílit hráči ze zahraničí. Hodně jim prospěl také příchod Aleše Navrátila z Ostravy. Navíc se na jejich baseball velmi dobře dívá a v Olomouci se letos určitě můžou těšit na playoff. A tam můžou rozhodně překvapit.

Nejlepší pálkař: Aleš Navrátil – 0.423

2. Kotlářka Praha

Loňský mistr se po rozpačitém startu začíná dostávat do pohody. Za slabším začátkem by mohli být menší neshody s trenérem Richardsem (o nichž se spekuluje v kuloárech), ale ty se zdají být minulostí a Kotlářka se vrací do své loňské formy. Marek Červenka je neuvěřitelnou jistotou na nadhazovačském kopci a z pěti zápasů, do kterých nastoupil, hned tři odházel kompletně celé (i když byl jeden z nich skrečován po druhé směně). Ve všech si navíc připsal výhru. V útoku se postupně probouzí nejlepší cizinec minulého roku Mitch Nilsson. Po delší rekonvalescenci se do sestavy vrátil také Jakub Sládek, čímž útočná síla Kotlářky stoupla.

Psali jsme...  Sokol Hluboká posílil nadhoz, do nové sezóny ho povede Martin Mužík

Nejlepší pálkař: Ivan Aubrecht – 0.481

1. Draci Brno

Draci měli hodně našlapaný měsíc, když kromě bojů v domácí soutěži zasáhli také do Evropské ligy. V daný týden si připsali také své jediné dvě prohry v Extralize, když dvakrát podlehli Kotlářce. O síle Draků a jejich neskutečně sehraném vnitřním poli snad nemá smysl moc mluvit. Je otázkou, jestli hráči Draků tento nápor zvládnou a nebude s postupem času na nich znát únava. Na druhou stranu Draci do sestavy zapracovávají množství mladých hráčů a v případě zranění mají kam sáhnout.

Nejlepší pálkař: Přemek Chroust – 0.516

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..