Ostatní

Jablonec bral v Třebíči jednu výhru

Tisk_TN_Jablonec_Michal_Bren_IMG_4438

Foto: Robert Vávra

Poprvé v letošní sezóně okusili baseballisté Nuclears Třebíč hořkost porážky, když ve druhém sobotním utkání podlehli před domácím publikem Blesku Jablonec 3:8. V prvním duelu přitom Třebíč Jablonec jasně přehrála 13:6. Stejně jako v dohrávce odloženého utkání v Chocni, kde o den dříve porazila Třebíč tamní Orlici 10:0.

Výhru v Chocni označil trenér Nuclears Pavel Jozek jako povinnou. Proti Orlici se za Třebíč letos poprvé představil na nadhozu Jozef Libiak, který odehrál výborné utkání. Na pálce se blýskl chytač Michal Břeň. Ten hned při svém prvním nástupu odpálil homerun a otevřel skóre. Jinak se ale podle Jozka jeho svěřencům na pálce příliš nedařilo. „Atmosféra na lavičce nebyla vůbec bojová a v páté směně byl stav utkání jen 3:0 pro Nuclears. V šesté směně se nám podařilo získat 5 bodů a v sedmé jsme přidali desátý bod, který byl potřebný pro předčasné ukončení utkání.“ Shrnuje páteční vystoupení v Chocni Jozek.

Souboj dvou do té doby neporažených týmů 1. ligy mezi Třebíčí a Jabloncem začali lépe domácí Nuclears s rychlým venezuelským nadhazovačem Roldanem Ochoou. „Za Jablonec se na kopci představil opravdu hodně pomalý nadhazovač – hrající trenér Vladimír Chlup. Pomalé nadhozy nám nevyhovují a tradičně nám dělají velké problémy. Naštěstí ale střídající hráči zvládli své role a ve chvíli, kdy se lámalo utkání, přidali důležité hity.“ Hodnotí průběh třebíčský trenér Jozek, který dodává: „Utkání skvěle zavřel Ben Monticello, který soupeři nedovolil jediný bod.“

S výkony v následující odvetě ale Jozek už spokojený nebyl. „Již na začátku utkání tým vypadal, jako by mlel z posledního. Poprvé jsme hráli tři utkání ve dvou dnech a na koncentrovanosti hráčů to bylo opravdu znát. Našlapaný program tohoto a minulého týdne se začal projevovat na herní pohodě hráčů. Utkání bylo velice krásné a vyrovnané. Až na osudovou směnu, která nás stála celé utkání. Michal Pruša si připsal první letošní prohru na nadhozu díky chybám v obraně. O výsledku utkání rozhodla jediná směna.“ Posteskl si nad průběhem zápasu Jozek, který své hodnocení zakončil: „Utkání zásadně ovlivnily čtyři chyby v řadě a tvrdý trojmetový odpal Kubiny, který ke konci utkání otočil výsledek ve prospěch Blesku. Hráči Nuclears již nedokázali reagovat na tříbodový náskok Jablonce. Do utkání bylo zakomponováno hodně střídajících hráčů z lavičky, někteří si řekli o pravidelné místo v sestavě. Tento víkend máme volno, takže věřím že nabereme síly.“

Psali jsme...  WBSC Europe zveřejnila novinky k Poháru Mistrů

Některé hráče Nuclears uvidí diváci během sobotní All Star Game ve výběru 1. ligy proti české reprezentaci do 18 let. Utkání začíná Na Hvězdě v Třebíči v 16 hodin. V neděli 8. května 2016 se zde pak představí nejlepší hráči Extraligy v HOMERUN DERBY od 13 hodin a v utkání českých a zahraničních hvězd od 16 hodin.

Další zápasy 1. ligy:

Choceň – Třebíč 0-10
Blansko – SaBaT 2-3 a 6-2
Domažlice – Liberec 6-17 a 11-4
Hluboká – Frýdek-Místek 11-5 a 8-7
Choceň – Spálené Poříčí 14-6 a 18-0

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..