MLB

Jedničkou MLB draftu 2016 Mickey Moniak

MLB draft 2016

Jako první letos v draftu vybírali skauti Philadelphie Phillies a dle očekávání se rozhodli pro osmnáctiletého Mickeyho Moniaka. Toho již před draftem většina odborníků stavěla do role největšího talentu letošního draftu.

V MLB sice draft nemá takovou váhu jako v NHL nebo NFL. Přeci jen cesta od draftu do Major League je hodně dlouhá. Dá se však očekávat, že Mickey by se v budoucnu mohl do ní dostat.

Tento mladík pochází z baseballové rodiny a měl kde v mládí hledat inspiraci. Jeho dědeček Bill hrával v organizaci Red Sox a jeho tatínek Matt na univerzitě v San Diegu. Také jeho tělesné dispozice jsou úctyhodné. 187 centimetrů a k tomu 80 kilogramů mu pomáhají hlavně na pálce. Vždyť letos na střední škole La Costa Canyon drží svůj pálkařský přůměr na čtyřiceti procenty (.476), má 46 stažených bodů a čtyřicet doběhů.

Pro Phillies to byl letos první výběr draftu od roku 1998, kdy si vybrali Pata Burrella. Ten nakonec v MLB nastoupil k 1620 zápasům. Moniak je také prvním středoškolským polařem zvoleným na prvním místě od roku 2003, kdy Tampa Bay Rays sáhla po kontroverzním Delmonu Youngovi. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  MLB: Athletics budou příští tři roky hrát v Sacramentu

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..