Česko

Třebíč hostí utkání o evropský titul a postup na Mistrovství světa

U12BEC2016_logo_kulate

Už jen pár dní zbývá do zahájení nejlépe obsazeného Mistrovství Evropy v baseballu žáků do 12 let, které bude hostit od 4. do 9. července 2016 třebíčský areál Na Hvězdě. Na šampionát se po letech vrací silné týmy ze západní Evropy a na titul si brousí zuby i tradiční medailisté z východu v čele s Ruskem. Český tým v Třebíči obhajuje zlato z loňského roku, což nebude v konkurenci rekordních jedenácti týmů nic jednoduchého. Do finále budou chtít postoupit všichni, protože se nehraje jen o evropský titul, ale také o dvě postupová místa na Mistrovství světa.

Češi spoléhají na podporu domácího publika, což by měl podpořit i rozpis mistrovství, ve kterém má Česká republika rezervovány ty nejlepší časy na hlavním hřišti. Navíc na soupisce figuruje hned šestice hráčů z Vysočiny a hlavní trenér Marián Čočo Krásny, působící dlouhodobě jako šéftrenér mládeže v Třebíči. Celkem bude mít v týmu své zástupce jedenáct českých a moravských klubů.

Šampionát berou družstva opravdu vážně, což dokládá skutečnost, že hned čtyři reprezentace dorazí na Vysočinu o týden dřív a absolvují zde závěrečnou část přípravy. Diváci se tak mohou těšit i na atraktivní přátelská utkání, ve kterých vyzve Česká republika nejdříve ve čtvrtek 30. června od 17:30 hodin Slovensko a následně dva medailové aspiranty. V pátek 1. července Francii a v sobotu 2. července Německo.

Ostré zápasy v základních skupinách odstartují v pondělí 4. července a Češi vstoupí do šampionátu v úterý 5. července duelem s Běloruskem od 17:30 hodin na hlavním hřišti. Tomu bude v 17:00 hodin předcházet slavnostní zahájení šampionátu.

„Naším nejtěžším soupeřem ve skupině bude zřejmě Rakousko.“ Říká k losu hlavní trenér ČR Marián Čočo Krásny. A dodává: „Rakousko absolvovalo loňské ME s mladšími hráči jako přípravu na letošní šampionát a má ve svém týmu nebezpečné nadhazovače a silné pálkaře.“ Na Rakousko Češi narazí ve středu šestého. Pak je ještě čeká ve čtvrtek Polsko a v pátek Slovensko. Všechna utkání začínají v 17:30 hodin na hlavním hřišti.

Psali jsme...  EXL: Eagles Praha přivádí Američana Willieho Barcenu

Kdo bude chtít hrát o titul a kvalifikovat se na Mistrovství světa, nesmí ani jednou zaváhat. Do sobotního finále totiž přímo postupují pouze vítězové základních skupin.

Dění z šampionátu a jeho zákulisí můžete sledovat na facebookové stránce mistrovství „U12 Baseball – European Championship – Trebic 2016“ (U12BEC2016), kde jsou pro fanoušky připraveny také soutěže. Odměna například čeká na toho, kdo pozná, který hráč Třebíč Nuclears se stal předlohou pro grafiku mistrovství ztvárněnou známým českým kreslířem Štěpánem Marešem. Své tipy můžete zasílat na e-mail: baseball.trebic@seznam.cz do 4. července 2016. V případě více správných odpovědí bude výherce vylosován. Do předmětu zprávy napište „Soutěž ME – logo“ a nezapomeňte na sebe uvést telefonický kontakt.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..