Česko

Třebíč ovládla největší baseballový turnaj v Evropě

tisk_vitezove_SuperCup_IMG_9706

Mladí baseballisté Třebíče ovládli největší turnaj pro děti do deseti let v Evropě. Na SuperCupu, který o víkendu hostil areál Tempo Praha, dokázali zvítězit v konkurenci dvaceti čtyř nejlepších českých týmů včetně osmi zahraničních. A to jak v turnaji hraném zjednodušenou variantou baseballu, kdy hráčům nadhazuje jejich trenér, tak v dovednostních soutěžích Masters. Finálový duel se Sant Boi Barcelona můžete sledovat ze záznamu již tento čtvrtek, 9. června 2016, od 14:35 hodin na televizní stanici ČT Sport!

V základní skupině Nuclears porazili všech pět soupeřů, kterým nadělili celkem 74 doběhů a sami obdrželi jediný. Ve finálové části pak nejdříve Třebíč zdolala ruský tým Tigers Balashika 11:1 a v souboji o přímý postup do finále se poprvé utkala se španělskou Barcelonou. Po pěti směnách nádherného zápasu byl stav stále 0:0. Až v posledním šestém inningu Sant Boi doběhli pro tři body, na které už hráči z Vysočiny nedokázali zareagovat a čekal je tak opravný zápas.

Nadstavba se hraje systémem double elimination, takže dokud tým neobdrží dvě prohry, stále má šanci turnaj vyhrát. Druhý duel, ve kterém se už muselo rozhodnout, kdo se popere se Španěly o turnajové prvenství, byl vlastně předčasným finále. Do celkového pořadí SuperCupu se totiž započítávají nejen výsledky turnaje, ale také dovednostní soutěže Masters. A právě v těch Třebíč skončila na prvním a jejich soupeř Draci Brno na druhém místě. Bylo tedy jasné, že kdo zvítězí v tomto utkání, odveze si i hlavní trofej SuperCupu.

Brno začalo lépe a po první směně vedlo 2:4. Jenže baseball se hraje až do posledního outu a Třebíč postupně srovnala skóre a zápas otočila. Po výhře 7:4 mířili Nuclears do finále, kde chtěli před plnou tribunou a televizními kamerami vrátit Barceloně porážku z jejich předchozího měření sil.

Psali jsme...  EXL: Draci podepsali posily ze zkušenostmi z MLB a MiLB

Třebíč začala dramatickou bitvu lépe, ujala se vedení 2:0 a zanedlouho jej navýšila na 5:0. Útoku Barcelony se nedařilo prosadit proti jisté obraně z Vysočiny, která všechny její pokusy o dosažení domácí mety zneškodnila. V závěru Třebíč ještě přidala dva doběhy a všichni čekali, jak Španělé zareagují v dohrávce šesté směny. Na španělské hráče to už ale byl příliš těžký úkol, a tak se po posledním outu, který zahrál Vojtěch Šabacký chycením vysokého odpalu na spojce, mohl radovat tým Nuclears z vítězství 7:0.

V sedmileté historii SuperCupu se dostali hráči z Vysočiny do finále počtvrté. Až letos se ale mohli radovat z výhry a díky prvnímu místu v dovednostních soutěžích také z celkového vítězství.

Kromě zlatých medailí si hráči Třebíče odvezli i řadu individuálních ocenění. V hodnocení počítaném ze zápasových statistik skončil na prvním místě mezi pálkaři Pavel Jozek junior, který také nasbíral nejvíc doběhů těsně před dalším zástupcem Nuclears Vojtěchem Šabackým. Velmi ceněnou statistiku nejvíce stažených bodů vyhrál Tomáš Wasserbauer z Třebíče. Pavel Jozek jr. byl navíc vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

Na stupně vítězů se zástupci Třebíče dostali i v dovednostních soutěžích. Kateřina Marie Kuchaříková byla s časem 12,8 s nejrychlejší v homerunovém běhu, týmu Nuclears patřila třetí příčka v souhře vnitřního pole a díky výborným výkonům všech členů družstva také celkové prvenství v Masters se ziskem 4704 bodů.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..