MLB

White Sox vyrovnali nelichotivý rekord

Brett Lawrie of the Chicago White Sox hits a run scoring single in…

Brett Lawrie of the Chicago White Sox hits a run scoring single in the 6th inning against the Toronto Blue Jays at U.S. Cellular Field on June 25, 2016 in Chicago, Illinois. The Blue Jays defeated… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

V utkání mezi Torontem Blue Jays a Chicagem White Sox se pouze potřetí v historii MLB stalo, že některý z týmů odpálil sedm homerunů a přesto nezvítězil. Nešťastným celkem byl klub z Chicaga, který sice vyrovnal rekord organizace v počtu homerunů v jednom utkání, ale nakonec to nestačilo na výhru.

 

"Nepamatuji si, že bych byl někdy svědkem stejného zápasu," řekl po prohře 8-10 manažer White Sox John Gibbons.

Chicago se tak přidalo k Detroitu, který doteď jako jediný tým zaznamenal tento nelichotivý rekord. Poprvé u toho byli hráči White Sox, když 28. května 1995 porazili Tigers 14-12. Podruhé Tigers podlehli 8. srpna 2004 Red Sox 9-11.

Všech sedm homerunů bylo jednobodových. Navíc se Brett Lawrie stal prvním hráčem White Sox od roku 1974, který v jednom zápase odpálil Inside-the-park homerun a klasický odpal za plot. Naposledy se to ve zmíněné sezoně povedlo Ronu Santovi. Baseballisté Chicaga také odpálili tři homeruny v jedné směně, když ve třetím inningu stahovali náskok Blue Jays.

Nadhazovač Toronta R.A. Dickey po utkání kroutil hlavou. "Připadal jsem si, jako bych nadhazoval v bizarním světě," řekl o třetí směně, v niž tři pálkaři skončili se strikeoutem a tři odpálili homerun. "Nevím, jestli se něco podobného kdy předtím stalo."

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..