ČeskoNázory

Prognózy před playoff

P1050982
Bude se letos z titulu radovat opět Kotlářka?

Již tento víkend startuje playoff české extraligy a my jsme se proto podívali jaké šance mají jednotlivé týmy na zisk titulu.

 

1. Kotlářka Praha (1. místo po ZČ)

Kotlářka obhajuje loňský titul a navíc letos dokázala ukončit Dračí nadvládu v základní části. Navíc má letos s Draky příznivou bilanci, což ji favorizuje v očekávaném finále. Otázna je však forma Marka Červenky, kterého výkony měly v třetí třetině soutěže sestupnou tendenci. V útoku je hlavní palebnou sílou Mitch Nilsson. V posledních zápasech se probudil také Jakub Sládek. Uzdravený by měl být také Petr Síla, který je letos silný jak na pálce, tak také na metách.

Šance na titul dle MB: 70%

2. Draci Brno (2. místo po ZČ)

Draci sice letos poprvé od roku 1995 nezískali první místo po základní části, ale to neznamená, že nemůžou získat titul. Snad žádný tým nemá v kádru tolik hráčů, kteří mají tolik zkušeností z těžkých zápasů, jako právě brněnský fenomén. Dle informací z dračího tábora by mohl být pro playoff k dispozici uzdravený Petr Čech. Otázník visí u dalších zraněných hráčů, ale Draci mají stále kam sáhnout. A jubilejní dvacátý titul je dostatečná motivace.

Šance na titul dle MB: 68%

3. Arrows Ostrava (3. místo po ZČ)

Před samotným začátkem soutěže jen málkdo tipoval, že Arrows letos vybojují postup do vyřazovacích bojů. Nakonec je vše jinak a hráči ze severu Moravy jsou příjemným překvapením soutěže. Boris Bokaj hraje možná svoji nejlepší sezonu v extralize. Navíc je podporován moldavskou rychlou rukou Petru Balanem. Na pálce mají v Ostravě jistotu jménem Jakub Malík a také mladého snipera Tomáše Juněce. Za nás jsou Arrows černým koněm letošního playoff.

Psali jsme...  Martin Červenka se dvěma homeruny v zápase proti Heidenheimu

Šance ma titul dle MB: 35%

4. Eagles Praha (4. místo po ZČ)

Začátek sezony nezastihl krčský celek v nejlepší formě a zdálo se, že letos jim brány playoff zůstanou zapovezeny. Jenže druhá polovina soutěže a hlavně její konec již byl ze strany Eagles víc než skvělý a orli se nakonec dostali až na čtvrtou příčku. Hráči pražského celku tak do playoff vstupují v psychické pohodě, což je v baseballu velmi důležité. Navíc mají v sestavě Matěje Hejmu, jenž našel v posledních zápasech svoji ztracenou formu ze začátku sezony. Eagles však nemůžou počítat se službami nadějného Marka Chlupa, který si bude plnit reprezentační povinnosti. Mladý tým Eagles však může letos sbírat cenné zkušenosti, které pak zúročí v následujících sezonách.

Šance na titul dle MB: 25%

5. Technika Brno (5. místo po ZČ)

Technika stejně jako Eagles zaspala úvod základní části. Postupně se však probrala a začala stoupat tabulkou vzhůru. V její sestavě najdeme mnoho zkušených nadhazovačů, od kterých se čakalo více. Mají šanci to ukázat v playoff. Musí však více zabrat na hřištích soupeřů, protože tam je jejich pálka oproti Kraví hoře velmi slabá.

Šance na titul dle MB: 15%

6. Skokani Olomouc (6. místo po ZČ)

Skokani se po dlouhých letech probojovali do playoff a letos předvádí velmi pěkné výkony. Letos se zlepšili hlavně na kopci, ale stále v jejich sestavě chybí alespoň jeden dominantní nadhazovač. Z šesti týmů v playoff však mají suverénně nejhorší pálkařské statistiky. Letos tak asi na Hané na titul pomýšlet nemůžou.

Šance na titul dle MB: 5%

UPDATE: Čtenář Jakub Machata nás upozornil, že jsme použili nesprávný způsob označování procentuálních šancí. Připravil také správné čísla, které vám s jeho svolením přinášíme.

Psali jsme...  EXL: Draci mají první výhru. Třebíč je stále stoprocentní

13645301_10209977829431484_9071032444005944671_n

[alex_poll id=”3″]

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..