Česko

Blansko se vrací do Extraligy

Olympia Blansko

Po včerejším večerním utkání Blanska s Frýdkem-Místkem je jasné, že v příští sezoně v Extralize opět uvidíme celek Olympie. Ta se vrací na extraligovou mapu po čtyřleté pauze, kterou strávila ve druhé nejvyšší soutěži.

 

Blansko před začátkem sezony ohlásilo návrat několika zkušených hráčů a zařadilo se tak mezi adepty na postup do Extraligy. To se nakonec povedlo a Olympia má před poslední sérii s Třebíči jistotu postupu. A zalouženě. Vždyť v baráži blanenští dokázali jednou porazit také Tempo a ze zápasů s prvoligovými celky odcházeli povětšinou z výhrami. Pouze s Jabloncem se rozešli smírně.

Do extraligy se tak vrátí tým, který v ní odehrál sedmnáct sezon a v roce 1996 se dokonce vyšplhal až na třetí pozici. Blansko je však také držitelem nechvalně proslulého rekordu, když ve své poslední sezoně v nejvyšší soutěži prohrálo všech 34 zápasů v základní části.

Blízko postupu je také další favorit z Třebíče. Ta po pomalejším začátku v posledních utkáních zabrala a v sobotu dvakrát porazila SaBaT Praha. Po dvou prohrách Jablonce v Brně se tak Nuclears vyšvihli na čtvrté místo a postup mají nyní ve svých rukách. Musí ale dvakrát vyhrát v poslední sérii s Blanskem. Pokud by vyhráli pouze jednou, tak musí doufat v zaváhání Jablonce s Frýdkem-Místkem. V případě vyrovnaného stavu výher a proher by totiž ve prospěch Blesku mluvili vzájemné zápasy, v níž Třebíč dvakrát prohrála. Ze hry o postup již vypadl SaBat a Hluboká. Pouze teoretickou šanci postoupit má Frýdek-Místek, jenž má odehraných pouhých osm utkání.

Tabulka baráže po 27.8.2016:

1. Cardion Hroši Brno 10-2

2. Tempo Titans Praha 9-3

3. Olympia Blansko 8-4

4. Nuclears Třebíč 6-6

5. Blesk Jablonec 5-7

6. SaBaT Praha 5-9

7. Sokol Hluboká n. Vltavou 2-8

8. Klasik Frýdek-Místek 1-7

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..