ČeskoOstatní

Česká republika postoupila v rankingu WBSC o dvě místa

Světová baseballová a softballová asociace (WBSC) vydala nové řebříčky. A pro českého fanouška je pohled na něj opět o něco příjemnější, protože se Česká republika posunula o dvě místa nahoru. Nyní ji patří čtrnácté místo za Austrálií. V rankingu evropských zemí nám nyní patří třetí pozice.

 

Za postupem vzhůru je hlavně dobré vystoupení kadetské reprezentace, která zvítězila na evropském šampionátu a na Mistrovství světa si připsala dvě výhry. Letos jsou před nami ještě dvě akce, které mžou významněji zahýbat s tímto řebříčkem. První možností nasbírat body bude Mistrovství Evropy můžů, které se odehraje v září v Nizozemsku. Další balík bodů můžeme nasbírat na Mistrovství světa hráčů do 23 let, které se bude hrát v listopadu v Mexiku. Příčky v první dvanáctce již nejsou tak strašně vzdálené. Navíc se ozývají hlasy, že turnaj Premier12 v roce 2019 by mohl být jedinou kvalifikací na postup na OH v Tokiu 2020.

Jinak prvenství si i nadále drží Japonsko. V první desítce jsme se dočkali dvou postupů vzhůru. Jižní Korea přeskočila Tchaj-wan a je již na třetí pozici. Kanada dokonce postoupila o dvě pozice na šestou příčku.

Slovenská republika si oproti poslednímu rankingu polepšila o pět míst a nyní ji patří třicátá devátá příčka.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Český tým U12 bral druhé místo na Babe Ruth League v Holandsku. Chyběl kousek k postupu do USA!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..