Aktuality

Vítězem Interligy je Nada Split

FINAL 2016

O víkendu v Bratislavě proběhl finálový turnaj evropské Interligy. A protože v něm měl zastoupení slovenský baseball, tak jsme jej sledovali. Slovenský fanoušek se sice nedočkal vítězství, ale druhé místo Apolla Bratislava je určitě velmi dobrým umístněním.

 

Celý turnaj odstatoval v sobotu, kdy se ve dvou zápasech rozhodlo o postupujícím celcích do nedělního finále. Poražené celky pak čekal zápas o bronz. V prvním zápase vyzvala Trnava chorvatský Spit. Na kopci Splitu startoval Marin Tadič, jenž dokázal eliminovat pálkaře slovenského celku a odházel vítěznou Complete Game. Jeho spoluhráči mu pomohli dobrým výkonem na pálce, když už v první směně stáhli tři body a až do konce utkání vedení nepustili.

Ve druhém slovensko-chorvatském souboji byl úspěšnější slovenský celek. Apollo Bratislava na svém domácím hřišti dokázalo přehrát Olimpiji Karlovač 9-2 a postoupila do nedělního finále. Třemi hity se o výhru přičinil hrající trenér Martin Brunegraf, kterého si mnozí pamatují také z působení v Tempu Praha.

V neděli tak nejdříve proti sobě nastoupili poražené celky. Karlovač na kopec postavili Antonia Horvatiče, jenž den předtím odházel 4 směny proti Apollu. Chorvatský nadhazovač i navzdory tomu dokázal podat famózní výkon a Trnavě nepovolil jediný bod. Sám se pak přičinil o výhru také dvma hity v útoku. Karlovač tak nakonec v letošní sezoně obsadila bronzovou příčku.

Odpoledne pak proběhl souboj dvou vítězů sobotních zápasů. Domácí Apollo na kopec postavilo Pavola Teslíka. Chorvaté do boje od začátku vyslali nám velmi dobře známého Trevora Caugheyho, jenž působil dvě sezony v dresu Techniky Brno. Možná pod tíhou odpovědnosti udělali domácí hned v první směně dvě chyby v obraě, čímž umožnili Splitu utéct do dvoubodobého vedení. Sami proti výborně házejícímu Caugheymu nedokázali přidal ani jeden doběh. Po dvou a půl hodinách hry se tak z výhry radovali hráči Splitu. Domácím zbyli "pouze" stříbrné medaile.

Psali jsme...  EXL: Američan Cameron Liss je další posilou Třebíč Nuclears

"Startovt ve finále je vždy jiné než v ligovém zápase," řekl pro Milujeme Baseball nadhazovač Apolla Pavol Teslík. "Je to těžší hlavně na psychiku. By jsem velmi vděčný za možnost házet finále proti Nada Split, které má výborné pálkaře. Pro náš klub je samozřejmě úspěch, že jsme sa dostali do finále EIB. Minulou sezonu jsme zůstali pred jeho branami. Zatím se nám však nepovedlo vyhrát Interligu, což je náš každoroční předsezónní cíl."

Zápasy Final 4:

Semi 1: Split – Trnava  9:1
Semi 2: Bratislava – Karlovač 9:2,
O bronz: Karlovač – Trnava 6:0
Finále: Split – Bratislava 7:0

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..