Nezařazené

IBW2016: Češi vítězí na Italském baseballovém týdnu

IBT Italy 1

Po nedělní výhře nad Španělskem čekaly na české reprezentanty v pondělí dva sedmisměnové zápasy. V nich Češi porazili nejdříve domácí Itálii 2:1 a vzápětí opět Španělsko. Před úterním duelem s Itálii je tak jasné, že český tým zvítězí na Italském baseballovém týdnu.

 

Na posledním ročníku IBW skončil výběr Mikea Griffina na posledním místě, když si připsal jedinou výhru. Nyní je se třemi výhrami na prvním místě a již teď je jasné, že se před Česko nikdo nedostane. Zdá se, že před nadcházejícím evropským šampionátem jsou čestí baseballisté v dobré formě.

V prvním pondělním zápase se Češi postavili domácí Itálii. A byl to právě náš celek, který se ujal vedení zásluhou homerunu Tomáše Juněce ve druhé směně. Druhý doběh jsme přidali ve třetí směně po odpalu Jakuba Malíka. Od začátku dostal na kopci důvěru MartinSchneider, který soupeři ve čtyřech směnách povolil pouze dva hity a udržel čístý štít. Na jeho práci pak navázal Daniel Mráz, který soupeři povolil jediný doběh až v sedmé směně, kdy Italové při dvou autech naplnili mety. To však bylo ze strany soupeře vše a český výběr si připsal druhou výhru na turnaji.

Necelou hodinu po skončení zápasu s Itálii nastoupili Češi k dalšímu utkání. Opět se v něm střetli se Španělskem, které den předtím porazili vysoko 11-0. V pondělí to však měli naši reprezentanti o něco složitější. Nadhazovač soupeře totiž české baseballisty první tři směny dokázal udržet. To se změnilo ve čtvté směně, kdy Češi zásluhou dvojmetového odpalu Jakuba Malíka a singlu Martina Mužíka získali tři doběhy. Boris Bokaj na kopci nadvázal navýborné výkony svých kolegů a také on dominoval na kopci. Za čtyři směny soupeři povolil pouze dva hity a udržel čistý štít. Na jeho práci navázal Tomáš Duffek, který ve zbylých třech směnách povolil Španělům jediný hit.

Psali jsme...  EXL: Extraliga Opening Weekend brought spectators record

IBT Spain 2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..