MLB

Cubs porazili Dodgers v pátém zápase a jsou výhru od Světové série

http://www.gettyimages.com/detail/615955156

Pátým utkání pokračovalo ve čtvrtek v noci finále National League mezi domácími Los Angeles Dodgers a Chicagem Cubs. Dodgers v něm nedokázali využít výhodu domácího prostředí a pokud chtějí postoupit do Světové série, musí dvakrát porazit Cubs na jejich hřišti.

 

Los Angeles Dodgers – Chicago Cubs  4-8

Stav série: 2:3

Mnoho fanoušků Dodgers čekalo, že manažer Roberts postaví na kopec Claytona Kershawa. Tím pádem by mohl tento nadhazovač výrazněji zasáhnout do případného sedmého zápasu. Jenže realita byla nakonec jiná a do utkání nastoupil mladý Japonec Kenta Maeda. Ten sice v první směně povolil jeden doběh Chicaga, ale pak až do vystřídání ve čtvrté směně udržel čistý štít. Navíc když se domácím povedlo v její dohrávce vyrovnat, tak se začínalo odznovu. Jenže Chicago mělo na kopci výborného Jona Lestera, který domácím pálkařům nedával moc příležitostí vyniknout.

Takzvaný gamechanger přišel v šesté směně, kdy Addison Russell dvoubodovým homerunem poslal Cubs opět do vedení. Ještě větší šok pro domácí fanoušky přišel v osmé směně, kdy Cubs stáhli dalších pět bodů. Dodgers sice nic nevzdávali, ale ve zbylých dvou směnách stáhli pouze tři body a museli se tak smířit s třetí porážkou v sérii. Chicago tak dvěma výhrami otočila série ve svůj prospěch a nyní má dvě utkání k tomu, aby si vybojovalo vysněný postup do Světové série.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Bryce Harper odpálil 3 homeruny v zápase

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..