MLB

Drama v zápase o divokou kartu rozhodl walk-off homerun

Edwin Encarnacion of the Toronto Blue Jays reacts after hitting a…

Edwin Encarnacion of the Toronto Blue Jays reacts after hitting a three-run walk-off home run in the eleventh inning to defeat the Baltimore Orioles 5-2 in the American League Wild Card game at… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

Výborný baseball a drama až do samotného konce. Přesně takový byl zápas Wild card American League mezi domácím Torontem a hosty z Baltimoru. Fanoušci se dočkali dvou nastavených směn a walk-off homerunu.

 

První směna zápasu uběhla velmi rychle, když Stroman ani Tillman nepustili na metu žádného pálkaře. Skóre se tak poprvé měnilo ve druhé směně, kdy José Bautista solo homerunem dostal domácí do vedení. Orioles ve čtvrté směně ukázali, že i oni umí pálit až do ochozů a Mark Trumbo svým odpalem stáhl dva body. Jenže hned v další směně bylo vyrovnáno zásluhou Carrery, kterého single byl konečnou pro Chrise Tillmana a do hry se dostal silný bullpen Orioles.

To domácí startér Marcus Stroman vydržel na kopci šest směn. Od této chvíle se na stadionu v Torontu rozehrála pořádná "šachová" partie, ve které nikdo nechtěl tahat za kratší konec. Výborní (a trochu nevychovaní) kanadští fanoušci se tak dočkali extra baseballu, protože devět směn nestačilo k tomu, abychom poznali vítěze. Hned v té první nastavené nastala pro domácí nepříjemná situace, když se musel z kopce kvůli zranění poroučet mexický nadhazovač Roberto Osuna. Jenže hosté toho nedokázali využít.

Rozuzlení zápasu přišlo v dohrávce jedenácté směny. Po strikeoutu Carrery hostující trenér posílá na kopec Ubalda Jimeneze a tomu se vůbec nedaří. Nejdříve Devon Travis pálí single, aby jej vzápětí napodobil Josh Donaldson. Blue Jays tak mají běžce na třetí metě a můžou pomýšlet na výhru. Edwin Encarnacion tak má před sebou jasný úkol. Za každou cenu stáhnout Travise pro bod. Tento úkol Edwin plní na výbornou, když míč posílá až mezi diváky a ochozy tak můžou šílet nadšením.

Psali jsme...  EXL: Eagles Praha signed a Japanese pitcher

Po výhře 5-2 se tak Blue Jays v dalším kole vyzvou Texas Rangers. Při vzpomínce na jejich poslední vzájemní duel, a hlavně na konflikt Bautisty s Odorem, se máme na co těšit.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..