MLB

Indians ukončili Ortizovi kariéru, Giants se udrželi ve hře

David Ortiz of the Boston Red Sox gives a curtain call to fans after…

David Ortiz of the Boston Red Sox gives a curtain call to fans after playing the final game of his career during game three of the American League Division Series against the Cleveland Indians on… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

Playoff v MLB nabírá rychlý spád a i nadále nabízí množství skvělých momentů. Včerejší utkání na Fenway Park však nabídlo také jedno velké loučení, když se po prohře a vypadnutí Red Sox s profesionální kariérou rozloučil David Ortiz.

 

Los Angeles Dodgers – Washington Nationals  3-8

Stav série: 1:2

Hned úvodní směna ukázala, že mladý Kenta Maeda na kopci domácích nezvládá tíhu situace a Nationals dokázali postupně naplnit mety. Jenže nakonec z této možnosti nevytěžili ani bod. To se naopak v dohrávce povedlo domácím, kterým k bodu stačila meta zdarma pro Turnera a následný double Seagera. Jenže ani to nedodalo Meadovi dostatek klidu a ve třetí směně na něj hosté udělali čtyři body. Domácí kouč jej tak stáhl z kopce a do hry se dostal bullpen. Ten dokázal zastavit nápor soupeře a dlouho jej nepustil do žádného tlaku. Naopak byli to hráči Dodgers, kteří se dvoubodovým homerunem Ruize dotáhli na jeden bod. Očekávaný tlak v deváté směně nakonec přišel, ale nikoliv ze strany domácích baseballistů. Hráči Nationals v ní stáhli další čtyři body, čímž srazili veškeré snahy domácích a připisují si druhou výhru v sérii. Pro Dodgers je velkým problémém také to, že do zápasu poslali hned sedm relieverů a v dnešním zápase tak budou mít omezený počet nadhazovačů schopných zasáhnout do hry.

Boston Red Sox – Cleveland Indians  3-4

Konečný stav série: 0:3

Psali jsme...  MLB: Adam Macko zařazen na roster MLB Spring Breakout

Před touto sérii mnoho fanoušků nevěřilo, že Indians dokáží vyřadit Red Sox. Někteří věřili, že je to možné, ale jen málokdo počítal s tím, že jim k tomu bude stačit minimum utkání. V Bostonu po dvou porážkách doufali, že dokáží na Fenway Park zabrat, jenže Cleveland opět zahrál výborně v obraně, nadhazovači pomohli skvělými výkony na kopci a navíc předvedli svůj standart také na pálce. Vyřazení Bostonu však přineslo také konec jednoho velikána. David Ortiz již před sezonou oznámil, že tato sezona je jeho konečná. I když mnozí doufali, že ji ukončí s trofejí pro vítěze Světové série nad hlavou, tak se to nakonec nepovedlo. Každopádně dál jdou Indians a ve finále American League vyzvou Toronto.

 

 

San Francisco Giants – Chicago Cubs  6-5

Stav série: 1:2

Drama až do samotného konce, nebo spíše až do třinácté směny. Cubs sice šli vcelku rychle do vedení 3-0, když Jake Arrieta tříbodovým homerunem pokořil Bumgarnera. Ten tak nakonec na kopci Giants vydržel pouze pět směn, což snižovalo šance domácích na obrat v zápase. Jenže ten nakonec přišel v osmé směně, kdy Giants třemi body dokázali zápas otočit ve svůj prospěch. Jenže radost jim netrvala dlouho, protože hned v další směně vyrovnal Bryant dvoubodovým homerunem. V nastavených směnách se dlouho žádný z týmů nedokázal dostat do výraznějšího tlaku, až přišla zmíneněná třináctá směna a dvoumetové odpaly Crawforda a Panika znamenali ukončení zápasu a prodloužení nadějí Giants.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..