Ostatní

Když je pohár na dosah

Foto: Jakub Sladek
Foto: Jakub Sladek

Již několik českých hráčů podepsalo kontrakty s organizacemi Major League. Žádný z nich se však nedostal až do nejvyšší ligy. Nejblíže byl zatím letos Martin Červenka, jenž nastoupil k několika zápasům v A+. Nikdo z nich tak logicky nemohl bojovat o titul soutěže. Jeden z nich však za své působení na farmě dostal šanci si trofej podržet v ruce a udělat si památní foto.

 

Kuba s trofeji

Jak je již z fotky zřejmé, tak tím hráčem je Jakub sládek, který od roku 2007 působil ve farmářském systému Philadelphie Phillies. Ta v roce 2008 vyhrála Světovou sérii a následující rok v ní podlehla New York Yankees. „V roce 2008 se nám podařilo s týmem, za který jsem nastupoval na Spring trainingu, vyhrát faremní soutěž,“ vzpomíná Jakub. „Po Spring trainingu jsem byl ale poslán na rozehraní do Austrálie. Konec sezony jsem dohrával v německém Regensburgu, kde se nám podařilo vyhrát historicky první titul pro klub Legionaere. Rok 2008 byl ale výjimečný v tom, že i hlavní klub Phillies vyhrál Světovou sérii a ovládl celou MLB. Na Spring trainingu 2009 jsme měli šanci vidět jak pohár, tak prsten a celý klub jsme dostali trička Vítěz Světové série 2008.“

V daném roce za Phillies do několika utkání naskočil také Mike Cervenak, který letos vypomáhal týmu v kvalifikaci na World Baseball Classic. Také s ním měl Jakub možnost poznat se dříve, než Mikea zavál osud k české reprezentaci. „Pamatuji si, že jsme se Mikem potkali na Spring Training a bavili jsme se spolu,“ vzpomíná Jakub na časy před osmi lety. (S Mikem jsem kdysi o jeho působení v MLB mluvili).

My věříme, že Kuba není posledním hráčem, jenž byl součástí organizace, která vyhrála Světovou sérii. Letos má k tomuvelmi blízko Martin Červenka, který celou sezonu působil v organizaci Cleveland Indians.

Psali jsme...  Petr Baroch: Začínali jsme s šesti dětmi

Prsten pro vítěze Světové série

Presten pro viteze Svetove serie

Na farmě si zahrál také proti A-Rodovi

3321_1146791586531_1129797424_439808_4209155_n

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..