MLB

Magie sudých let Giants prolomena. Dodgers si vybojovali pátý zápas

The Chicago Cubs celebrate after defeating the San Francisco Giants…

The Chicago Cubs celebrate after defeating the San Francisco Giants 6-5 in Game Four of their National League Division Series to advance to the National League Championship Series at AT&T Park on… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

Dvěma zápasy v noci pokračovalo playoff severoamerické MLB, které přineslo dle skóre dva sejné výsledky 6-5. Jedno to ale zaručilo postup do další fáze, podruhé odehrání dalšího zápasu.

 

Los Angeles Dodgers – Washington Nationals  6-5

Stav série: 2:2

Před utkáním mnoho odborníků říkalo, že Dodgers by měli do čtvrtého duelu opět postavit Claytona Kershawa. Nakonec se trenéři pro tuto volbu rozhodli a jak se později ukázalo, byl do dobrý tah. Navzdory tomu, že Clayton do utkání vstoupil rozpačitě a první směnu odházel na dvacet sedm nadhozů. Domácí navíc mohli být rádi, že soupeř z plných met vytěžil pouze jeden bod. To v dohrávce Dodgers využili svou možnost na 100%, když Adrian Gonzalez odpálil dvoubodový homerun. Od té doby byli domácí na koni a Nationals se nedokázali proti Keshawovi prosazovat. Clayton opět potvrdil svou extratřídu, když v utkání hodil jedenáct strikeoutů. Až v sedmé směmě nastaly pro něj těžké chvíle a postupně hosté naplnili všechny mety. Stídající Baez a Avilon však nic nepředvedli a po trefení a singlu NAtionals vyrovnávají na 5-5. Jenže Dodgers nejsou týmem, který se vzdává a to se ukázalo i v tomto zápase. Hrdinou jeho závěru se stal Chase Utley, jenž nejdříve stáhl rozdílový bod, v deváté směně výborným zákrokem v obraně zařídil poslední aut a svému týmu možnost vybojovat si postup v pátém utkání.

Psali jsme...  Jakub Malík pravděpodobně odehraje poslední kompletní sezónu v Extralize

San Francisco Giants – Chicago Cubs  5-6

Konečný stav série: 1:3

Giants do čtvrtého utkání této série vstupovali s nožem na krku a nutností zvítězit, pokud chtějí potvrdit, že sudé roky patří jim. A dlouho to tak vypadalo. Matt Moore na jejich kopci předváděl heroický výkon. Na kopci vydržel celých osm směn a Cubs v nich povolil pouze dva doběhy a připsal si deset strikeoutů. Do deváté směny si domácí nesli vcelku pohodový náskok 5-2. Jenže bullpen Giants svůj úkol v poslední směně absolutně nezvládl a Cubs toho dokonale využili a čtyřmi body otočili utkání ve svůj prospěch. To Aroldis Chapman v dohrávce drtil soupeře svými nadhozy a třemi strikeouty potvrdil postup Cubs do další fáze.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..