MLB

Preview: ALDS Rangers – Blue Jays

Shortstop Troy Tulowitzki of the Toronto Blue Jays throws to first…

Shortstop Troy Tulowitzki of the Toronto Blue Jays throws to first base to complete a double play in the game against the Texas Rangers at Globe Life Park in Arlington on May 15, 2016 in Arlington,… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

Zápasy o divokou kartu jsou za námi a nyní přicházejí na řadu ty pravé série. A hned úvodní utkání division series slibuje podívanou plnou emocí.

 

Určitě si vzpomenete na poslední vzájemný souboj těchto týmů z poloviny května, kdy se do sebe pustili José Bautista a Rougned Odor (odkaz). Bude proto zajímavé sledovat, jestli se tyto vášně přenesou i do této série. Když k tomu připočteme fanatické fanoušky v Torontu a snaha Texasu získat první titul, tak by tento souboj rozhodně nemusel nudit. José Bautista však v rozhovoru pro MLB.com tvrdí, že se hráči budou snažit krotit emoce a soustředit se na hraní dobrého baseballu.

Texas je sice favoritem série, ale v letošní sezoně má s Torontem nepříznivou bilanci (3-4). Také v minulé sezoně se tyto dva týmy utkali ve stejném kole playoff a dále postoupilo Toronto, jenž zvládlo lépe rozhodující pátý zápas na svém stadionu. I letos se dá předpokládat, že bude domácí hřiště výhodou a tu má oproti minulému roku právě Texas.

Rangers se budou hodně spoléhat na výkony svých nadhazovačů, kteří by měli eliminovat velmi silnou pálku Blue Jays. V Torontu stále nevědí, jak je na tom Roberto Osuna, který se zranil v posledním zápase. Blue Jays však již oznámili rotaci pro tuto sérii. První zápas začne na kopci Marco Estrada, další zápasy pak budou startovat Happ, Sanchez a Stroman. Texas zatím oznámil startující nadhazovače pouze pro první dva duely. Dnes začne Cole Hamels a zítra Yu Darvish.

Psali jsme...  1. liga: Po dvou kolech vede Klasik. Technika drží střed tabulky

Před touto sérii udělal server WhatIfSports.com simulaci této série a dle jejího výsledku by měl dále postoupit Texas po čtyřech utkáních. První duel série je naplánovaný již dnes od 22:30

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..