MLB

Preview: NLDS Nationals – Dodgers

Yasiel Puig of the Los Angeles Dodgers bats against the Washington…

Yasiel Puig of the Los Angeles Dodgers bats against the Washington Nationals in the seventh inning during a MLB baseball game at Nationals Park on July 21, 2016 in Washington, DC. Get premium, high resolution news photos at Getty Images

Po American League rozehraje zápasy Division series také National League. V prvním utkání se proti sobě postaví Los Angeles Dodgers a Washington Nationals.

Dodgers do playoff vstupují jako jeden z velkých favoritů na postup do Světové série. Co také čekat od týmu s 223 miliónovým rozpočtem. V dolarech, samozřejmě. Na druhou stranu na jejich soupisce aktuálně chybí deset hráčů kvůli zranění. Bude proto zajímavé sledovat, jak se s tím Dodgers popasují. Hned do prvního zápas pošlou na kopec Claytona Kershawa, jenž je možná aktuálně nejlepším nadhazovačem vůbec.

Nationals však věří, že jejich jednička Max Scherzer jim dá šanci Kershawa porazit. Pokud se mu povede udržet pálku Dodgers, tak tento úkol není nemožný. V letošní sezoně je útok Washingtonu velmi dobrý. Pálku svými výkony táhne hlavně Daniel Murphy. Ve Washingtonu věří, že by se v playoff mohl probudit také Bryce Harper, jenž zažívá slabou sezonu. V sérii proti Dodgers však National určitě nenasadí zraněného Stephena Strassburga, což bude citelné oslabení. Ve Washingtonu však neskládají zbraně. Vždyť vidina zisku prvního mistrovské trofeje je dostatečnou motivací.

Letos se oba soupeři v základní části střetli šestkrát a Los Angeles vyhrálo pět zápasů. I proto se očekává, že to budou Dodgers, kdo postoupí do dalšího kola.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..