ČeskoOstatní

Pohled na prezentaci extraligových klubů

Do začátku nové sezony zbývá stále dost času a my jsme se podívali na mediálních prezentaci jednotlivých klubů Extraligy. Konkrétně jsme se u každého klubu podívali na internetové stránky, Facebook, Instagram, Twitter a Youtube. Jediným hodnotícím kritériem byla aktivita na profilech. Počet sledujících jsme samozřejmě nehodnotili, protože zákonitě v Blansku nebudou mít tolik fanoušků jako třeba Ostravě. Tento článek berte spíše jako takovou sondu a my lehce doufáme, že možná přiměje méně aktivní kluby nad rozšířit své mediální aktivity. Určitě budeme počínání klubů v letošní sezoně sledovat a na jejím konci přinesem podrobnější rozbor.

 

1. Draci Brno

Web: www.draci.cz
Facebook: 1690 likes
Instagram: 384 sledujících
Twitter: Nenalezeno
Youtube: 92 odběrů

Draci jdou jako aktuální Mistr příkladem a jejich prezentace na sociálních sítích je velmi slušná. Draci by navíc měli v nejbližších dnech představit nové webové stránky. Možná by to chtělo pouvažovat nad Twitterem. Přeci jen jsou Draci týmem, který pravidelně hraje  evropské poháry a může tak získat publikum i z řad zahraničních novinářů, fanoušků i hráčů. Naopak svými videi na Youtube Draci nemají mezi baseballovými kluby v ČR konkurenci.


2. Kotlářka Praha

Web: www.kotlarka.com
Facebook: 669 likes
Instagram: 1436 sledujících
Twitter: 43 sledujících
Youtube: Nenalezeno

Vicemistr byl poslední měsíce na svých stránkách i soc. sítích spíše neaktivní. To se změnilo začátkem tohoto roku a my věříme, že to nebude ojedinělý výkřik. Na webu mi chybí více aktuálních článků nebo rozhovorů. Velmi zajímavým poznatkem je, že Kotlářka má více sledujících na Instagramu než na Facebooku. A dokud byli na Instagramu aktivní, tak jejich příspěvky byly originální a zajímavé. Twitter účet týmu je však trochu mrtvý.


3. Arrows Ostrava

Web: www.arrows.cz
Facebook: 994 likes
Instagram: 178 sledujících
Twitter: 57 sledujících
Youtube: 24 odběrů

Psali jsme...  EXL: Hrochy Brno posílí nadhazovač se zkušenostmi z MLB a NPB

Ostravský klub je aktivní po všech stránkách a pravidelně přináší rozhovory i články o klubu. Aktivitu je vidět také na Facebooku, kde najdete něco navíc oproti stránkám. Instagram i Twitter Arrows jsou mimo sezonu neaktivní a profil na Youtube má poslední nahrané video v roce 2015.


4. Eagles Praha

Web: www.eagles.cz
Facebook: 2169 likes
Instagram: 353 sledujících
Twitter: 303 sledujících
Youtube: 82 odběrů

Eagles patří mezi aktivní kluby na všech svých profilech. Jedině na Youtube kanálu klubu nalezneme videa převážně pouze z PBT nebo softball.


5. Technika Brno

Web: www.technikabrno.cz
Facebook: 484 likes
Instagram: Nenalezen
Twitter: Nenalezen
Youtube: 8 odběrů

Aktivita trojnásobného mistra ČR na svých stránkách i Facebooku není moc velká. Bohužel Technika zatím nemá vytvořeny profily na Instagramu a Twitteri. Naopak pozitivně vidím vytvoření Youtube profilu, na kterém by Technika měla přinášet přímé přenosy ze stadionu na Kraví Hoře.


6. Skokani Olomouc

Web: www.skokani.cz
Facebook: 525 likes
Instagram: Nenalezen
Twitter: Nenalezen
Youtube: Nenalezen

Skokani své aktivity soustředí pouze na webové stránky a Facebook. Bohužel mimo sezonu jsou obě tyto stránky neaktivní. Na dalších soc. sítích jsme nenalezli žádné profily klubu.


7. Hroši Brno

Web: www.hrosibrno.cz
Facebook: 773 likes
Instagram: 113 sledujících
Twitter: 33 sledujících
Youtube: Nenalezen

Hroši v zimě angažovali nového reportéra a na mediálních aktivitách klubu je to znát. Pozitivně. Uvidíme, jestli se letos dočkáme i nového kanálu Hrochů na Youtube.


8. Tempo Titans Praha

Web: www.titans.cz
Facebook: 979 likes
Instagram:  1497 sledujících
Twitter: 384 sledujících
Youtube: 16 odběrů (pouze softball)

 

Tempo patří mezi kluby, které má své profily na všech sledovaných soc. sítích.  Webové stránky jsou mimo sezonu neaktivní, za to sociální profily mrtvé nejsou. Kanál na Youtube sice existuje, ale nalezneme tam pouze videa ze softballu.

Psali jsme...  College Baseball: Martin Zelenka had 3 HR in 2 games

9. Nuclears Třebíč

Web: www.nuclears.cz
Facebook: 1102 likes
Instagram: 11 sledujících
Twitter: Nenalezen
Youtube: 29 odběrů

Třebíč je sice nováček mezi extraligovými kluby, ale jejich aktivita na webových stránkách a Facebooku je velmi slušná. V Třebíči však zatím nepřišli na chuť Instagramu a Twitteru. Na prvně jmenované síti sice profil mají, ale s nulovou aktivitou. Také kanál na Youtube moc videí v posledních letech nepřinesl.


10. Olympia Blansko

Web: www.olympiablansko.cz
Facebook: 359 likes
Instagram: Nenalezen
Twitter: 9 sledujících
Youtube: 8 odběrů

Navrátilec do Extraligy zatím sází na prezentaci přes webové stránky nebo Facebook. Další profily nemá nebo jsou mrtvé.

 

 

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..