Ostatní

Zapomenuté stadiony MLB: St. George Cricket Grounds

Přinášíme Vám novou nepravidelnou rubriku, ve které si představíme nebo spíše připomeneme již neexistující stadiony, na kterých se hrávala Major League. První zastávkou bude stadion St. George Cricket Grounds.

 

Jak již samotný název říká, tak stadion byl původně vystavěn jako hřiště pro kriket. Postavený byl v roce 1886 a paradoxně je nyní více známý jako baseballový stadion než kriketový. V prvních dvou letech své existence byl domovem New York Metropolitans hrajících v konkurenční lize American Association. V sezoně 1889 na něj zavítala samotná National League, když na stadionu odehráli část sezony (od 29.4. do 14.6.1889) New York Giants (dnes San Francisco Giants). Jakmile se dostavěl stadion Polo Grounds, tak se stěhovali také Giants a na St. George Cricket Grounds se již žádný profesionální baseballový tým nevrátil.

By From Harper’s weekly : a journal of civilization. (New York : Harper’ s Weekly Co., 1857-1916) – NYPL.org, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15571186

Jak je však vidět z fotografie, tak hřiště baseballistům mnoho konfortu nenabídlo. Od druhé mety směrem do středního pole bylo spíše kamenisté. V deštivých dnech navíc museli do vnějšího pole položit dřevené prkna, protože byl povrch příliš kluzký a nedalo se po něm běhat.

Zatím, co hráčům stadion moc komfortu nenabídl, tak fanoušci si neměli na co stěžovat. Dřevěná konstrukce stadionu byla zastřešena a nabízela výhled na záliv u State Island. Diváci mohli také v průběhu zápasu sledovat také stavbu Sochy svobody, kterou kompletovali právě v roce 1886.

O tom, kdy byl stadion zdemolován jsem nedohledal žádnou informaci, ale nyní je na jeho místě stojí jiný stadion Richmond County Bank Ballpark, který je domovem farmy New York Yankees.

Richmond County Bank Ballpark

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Tým Evropy remizoval v přípravě díky tříbodovému homerunu Marka Chlupa

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..