MLB

22.2.2017: Novinky z MLB

Opět vám přinášíme čerstvou várku novinek z nejlepší baseballové ligy. Tentokrát se dozvíte novinky z táboru Yankees, WBC nebo pravidel soutěže.

Betances a Yankees

Hodně se v posledních dnech psalo o vztazích mezi  nadhazovačem Dellinem Betancesem a prezidentem NY Yankees Randym Levinem. Hráči totiž skončila smlouva s týmem se nedokázali domluvit na znění nového kontraktu. Celý případ nakonec skončil u arbitrážního soudu. Celé sezení trvalo hodinu a půl a po jeho konci se mohl více smát Levine. Klub tak nemusí Betancesemu platit pět milionů dolarů jak žádal, ale “pouze” tři. Celý případ však byl složitější a v amerických médiích vyvolal mnoho diskuzí.

Nick Swisher

V listopadu oslavil Nick třicet šest let a před pár dny také oznámil konec hráčské kariéry. V minulé sezoně ještě nastupoval na farmě NY Yankees, ale pozvánku do hlavního týmu si nevybojoval. V MLB tak naposledy nastoupil v roce 2015 v dresu Atlanty. Celkově Nick v Major League odehrál 1527 utkání. Od baseballu však nejde daleko. Od letošní sezony posilní analytický tým stanice FOX Sports.

Pravidla

V úterý se v Arizoně uskutečnila tisková konference komisaře MLB Roba Manfreda k novým pravidlům. V ní oznámil, že se v roce 2017 možná nedočkáme výraznějších změn v pravidlech. Dle jeho slov však můžeme první větší změny očekávat již v roce 2018. Ty by se mohly týkat úpravy úmyslným met zdarma (jediná změna možná ještě letos – pozn. red.), času mezi jednotlivými nadhozy nebo strikezóny. Hodně však bude záležet také na názoru hráčské asociace MLBPA, která se k těmto změnám nestaví příliš pozitivně.

WBC

Na zmíněné konferenci se novináři Roba Manfreda ptali také na budoucnost World Baseball Classic. V USA se totiž objevují hlasy, že letošní ročník může být pro tento turnaj poslední. Nebo si dá kvůli Olympiádě delší pauzu. Komisař MLB však na dotaz neodpověděl úplně jednoznačně. Dle jeho slov není v plánu turnaj zrušit, ale co se týká termínové kolize s Olympiádou, tak to podle něj nemusí být problém. Kriticky si vyjádřil k WBSC (Světová baseballová a softballová konfederace), která zatím MLB nesdělila formát olympijského turnaje. Čili počet týmů, zápasů a jeho délka.

Psali jsme...  EXL: David Mergans moves to Tempo Praha

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..