Aktuality

Caribbean Series: Den 5

Ačkoliv celý sportovní svět žil hlavně Super Bowlem, tak v nedalekém Mexiku i nadále pokračoval boj o lídra Karibiku. Včerejší den navíc uzavřel boje v základní části a určil dvojice pro semifinále a také konec pro největšího favorita turnaje.

 

Venezuela – Dominikánská Republika  4:3

Dominikánci věděli, že pro udržení nadějí na postup do semifinále, musí jednoznačně zvítězit. A dlouho to také na jejich výhru vypadalo. Jejich startující nadhazovač Ariel Peňa předváděl výborný výkon a v utkání zúročil své zkušenosti z MLB. Za pět směn soupeři povolil pouze tři hity a jediný doběh. Ještě před dohrávkou osmé směny vedla ominikánská Republika 3:1 a vše měla ve svých rukách. Jenže pak přišla velká chvíle Venezuely. Nejdříve Cedeno dvoumetovým odpalem stáhl jeden bod, aby následně Rene Reyes dvoubodovým homerunem otočil skéore v prospěch venezuelského mistra. Dominikáncům tak již zbyla jediná směna na obrat, který se jim nepovedl. Hlavní favorit turnaje se tak po této prohře může balit, když v Culiacánu ani jednou nezvítězil.

Kuba – Mexiko  4:0

Poslední zápas základní části měl velmi vyrovnaný průběh. O vítězi prakticky rozhodla pátá směna, kdy Kubánci dvěmi homerunami stáhli čtyři body. Domácí Mexiko nedokázalo vyvinout dostatečný tlak na kubánské nadhazovače a připsalo si tak první prohru na turnaji. Kubánský mistr naopak potvrzuje roli největšího překvapení turnaje a nakonec jde do semifinále z prvního místa. Soupeřem mu bude Portoriko. Druhou semifinálovou dvojici utvoří Mexiko a Venezuela. Oba zápasy jsou naplánované na dnešní večer.

Konečná tabulka zákl. části turnaje:

Tým W L %
Kuba 3 1 .750
Mexiko 3 1 .750
Venezuela 3 1 .750
Portoriko 1 3 .250
Dom. Rep. 0 4 .000

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..