Aktuality

Caribbean Series zná finalisty

V noci na dnešek se odehrály semifinálové zápasy Caribbean Series. Každé utkání mělo absolutně jiný průběh, ale obě přinesly drama až do posledního autu.

 

Venezuela – Portoriko  6:9

Porotoriko v základní části turnaje dokázalo zvítězit pouze jednou a málokdo předpokládal, že by prošlo přes dobře hrající Venezuelu. Jenže té nevyšel start a po čtyřech směnách prohrávala již 0:7. V páté směně nejdříve přišla nepříjemná situace na první metě, když Jorge Padilla z Portorika si při pokusu vrátit se na třetí metu přivodil zranění levé ruky. Bohužel pro Portoriko je jeho zranění vážnější a do finále určitě nezasáhne. Spolu s Padillovým zraněním jakoby portorického mistra opustilo štěstí a najednou se začali prosazovat Venezuelci. Před dohrávkou osmé směny však Portoriko mělo stále konfortní náskok 9:2. V dohrávce však Venezuela stáhla čtyři body a najednou byla ve hře. V deváté směně pak dokázala naplnit všechny mety bez autu a jejich fanoušci na tribunách začali šílet. Jenže nadhazovač Portorika Ricardo Gomez zachoval absolutně chladnou hlavu a dva pálkaře poslal z boxu se strikeoutem a Venezuela tak nedokázala stáhnout ani bod. Do finále tak překvapivě postoupilo Portoriko.

Mexiko – Kuba  1:0

Tyto dva soupeři proti sobě nastoupili znovu po necelých čtyřiadvaceti hodinách. V neděli dokázali Kubánci překvapit domácí tým a také v pondělním utkání jim dělali velké problémy. Zatím co v prvním semifinále měli navrch pálkaři, tak ve druhém jsme viděli fantastické výkony nadhazovačů na obou stranách. Přes devatenáct tisíc fanoušků v Culiacánu tak vidělo pouze sedm hitů a jeden doběh. K jejich velké radosti jej zaznamenal mexický celek, když pro něj po odpalu Murilla do středního pole doběhl Mustelier. Od šesté směny Mexiko postavilo na kopec nejužitečnějšího hráče finále mexické ligy 2010 Daniela Rodrigueze, který za tři směny soupeři nepovolil jediný hit a připsal si pět strikeoutů. Zápas pak uzavřel Jake Sanchez z Oaklandu Athletics. Mexiko se tak dnes v noci může těšit na finálový zápas proti Portoriku.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..