AktualityOstatní

Dnes startuje Caribbean Series 2017

Stejně jako každý rok, tak i letošní únor bude patřit turnaji Caribbean series. Tento rok klání hostí mexický Culiacán a Mexičané také obhajují loňský titul. Tentokrát však s jiným týmem.

Své zastoupení na turnaji má pětice zemí. Všechny týmy se nejdříve utkají systémem každý s každým. Následně je 6. a 7. února čeká finálová fáze. Pojďme si představit jednotlivé týmy, které jsou jinak pro našince spíše neznámé.

Dominkánská republika – Tigres del Licey – snad největší favorit turnaje. Nejenže dvaadvacetkrát zvítězil v zimní dominikánské lize, ale má také deset titulů v Caribbean series. Ty jsou samozřejmě připsané krajině ne týmu. Tigres se však do turnaje vrací poprvé od roku 2014.

Portoriko – Criollos de Caugas – Sedmánctinásobný mistr zimní portorikánské ligy je zpátky v turnaji po tříleté odmlce. Criollos se budou snažit počtvrté v historii ovládnout tuto soutěž. Naposledy však získali titul v roce 1987.

Mexiko – Águilas de Mexicali – Jak jsme již na našich stránkách dříve psali, tak Mexicali letos získalo svůj čtvrtý titul v mexické lize. Jejich poslední účast na Caribbean series se datuje do roku 1999. Águilas také dokázali jednou tento turnaj ovládnout, ale bylo to již v roce 1989.

Venezuela – Águilas de Zulia – Zulia letos získala šestý titul ve Venezuelské lize, na který čekala od roku 2000. Klub také dvakrát dokázal zvítězit v Caribbean series. Naposledy v roce 1988.

Kuba – Granma Alazanes – Protože Granma letos získala vůbec první titul v Kubánské lize, tak je to pro ně také první účast na tomto turnaji.

Počet titulů v Caribbean Series :

Dominikánská Republika 19 (poslední 2012)
Puerto Rico 14 (poslední 2000)
Mexico 9 (poslední 2016)
Cuba 8 (poslední 2015)
Venezuela 7 (poslední 2009)
Panama 1 (1950) – již se Caribbean Series neúčastní

Psali jsme...  WBSC Europe zveřejnila novinky k Poháru Mistrů

Rozpis zápasů ZDE

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..