Ostatní

Jak se daří českým baseballistům v zahraničí?

V letošní sezoně se vám budeme snažit přinášet také články, ve kterých se budeme věnovat na působení českých hráčů v zahraničí. Dnes jsme se podívali na dvojici působící u protinožců a jednoho hráče hrajícího v USA.

 

Jan Tomek – Pine Hills Lightning

Honza Tomek odehrál minulou sezonu v Německu a po ní se rozhodl vyzkoušet další novou soutěž a odjel do Austrálie. Tam hrává za Pine Hills Lightning nižší ligu a vede se mu celkem dobře. Do 7.2 odházel 25.1 směn s ERA 3.55 a je v této statistice třetím nejlepším hráčem svého celku. Před ním najdeme nám známeho Elroye Urbinu, jenž v minulé sezoně hrával extraligu za brněnské Hrochy. Zajímavostí je, že se Honza také čtyřikrát postavil na pálku a třikrát se dokázal dostat na metu. Dvakrát ji získal po čtyřech ballech a jednou po hitu. V tabulce soutěže patří Pine Hills aktuálně čtvrtá příčka, což by jim zaručilo postup do playoff.

Jakub Voják – West Torrens Eagles

Dlouholetá opora Skokanů Olomouc Jakub Voják hraje nejvyšší soutěž v Jižní Austrálii za klub West torrens Eagles. Ten aktuálně vévodí celé lize se 42 body. Bohužel stále se nedokáží dopátrat Jakubových statistik, ale ty by měly být po sezoně doplněné.

Martin Kalábek – Columbia Cougars

Martin Kalábek na konci léta odjel za studiemi do USA. Na Kolumbijské Univerzitě také hraje baseball za místní tým Columbia Cougars. Vysokoškolákům jejich sezona začala teprve před několika dny a tak tým odehrál pouze čtyři zápasy. Všechny proti Univerzitě Bethel, kdy dvakrát vyhráli a dvakrát odešli poraženi. Martin nastoupil do dvou utkání. V jednom nastoupil ve vnějším poli a připsal si dva hity ze tří startů na pálce. Do dalšího naskočil pouze jako střídající nadhazovač, kdy odehrál jediný aut.

Psali jsme...  College Baseball: Češi v divizi I. NCAA se do hry zatím nedostali

Pokud jsme na některého z našinců v zahraničí zapomněli, tak budu rád, když mi napíšete na email info@milujeme-baseball.cz a příště o něm rád napíšu.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..