ČeskoRozhovory

M. Müller: Chtěl bych pomoci Kotlářce nastartovat směr, kterým se chce vydat

Není to tak dlouho, co se baseballová veřejnost dozvěděla, že vicemistr podepsal spolupráci s Michalem Müllerem. Nyní vám přinášíme rozhovor s tímto mladým trenérem.

 

Hledal jsi aktivně nějaké trenérské angažmá nebo tě nabídka spíše překvapila?

Spíš mě zarazilo, že mě za poslední dva roky ještě nikdo neoslovil. Všichni hledají trenéra a nikdo to ani nezkusil. Je to možná tím, že si všichni mysleli, že když jsem z časových důvodů skončil u Eagles, že jsem neoslovitelný. Asi je to trochu ten český naturel, jak s holkami, raději ji neoslovím, protože by mně stejnak dala košem.

Kdy jsi dostal nabídku trénovat naše Áčko a jak dlouho ses rozmýšlel, než si nabídku přijal?

Já mám rád nové výzvy a v Kotlářce to bude určitě velká výzva. Nabídku jsem rozmýšlel opravdu dlouho a dlouho jsme to probírali doma se ženou, protože v prvé řadě jsem otec a se ženou se snažíme o to, aby i ona měla čas na své koníčky a práci, takže se snažíme si vyhovět, což je dost časově náročné pro oba. Tady udělala obrovský ústupek a budu mít co dělat, abych ji to vynahradil.

Měl si již možnost potkat se s hráči po oznámení tvého trenérského působení v Áčku? Máš již nějaké indicie, jak kluci vnímají tvůj příchod?

S kluky jsem se již viděl na několika trénincích. Kromě konkrétních věcí zejména k pálení, je možnost prohodit i pár slov ohledně mentality a přípravy. Joe Truesdale má perfektně připravené zimní tréninky a kluci fakt šlapou naplno, tréninky mají super šťávu a já dolaďuji už jen ty technické věci včetně video analýz.  Žádné indicie ohledně mého příchodu nemám, ale myslím si, že jsou kluci rádi, že nějakého trenéra mají. Myslím, že s nikým nebudu mít problém a ani oni se mnou, když každý budeme dělat věci, které jsme si řekli a odsouhlasili. S kluky se uvidíme tenhle pátek na týmovém posezení po tréninku, čehož chci využít i k individuálním rozhovorům s hráči.

Co chceš klukům a vůbec Kotlářce svým působením přinést?

Psali jsme...  EXL: Eagles Praha přivádí Američana Willieho Barcenu

Tak v prvé řadě jistotu toho, že tam někdo je, kdo za ně bude kopat, když budou dělat správné věci a to nejen na hřišti. Člověk, aby podával dobré výkony, tak musí být v pohodě psychicky, což znamená to mít vyvážené na všech frontách (doma, ve škole/v práci, s partnerkou). Někdy se možná těm hráčům nedává dostatečný kredit za to, kolik toho zvládají, se vším tím očekáváním, které na ně máme. Klukům bych chtěl dát rok, kterým nám všem dá něco do života a bude nás to bavit a díky tomu se budeme i zlepšovat. A pak jsou tu technický věci, jako pálení, ale tady musí chtít hráči. Já razím filozofii, že pokud ten hráč k tomu není otevřený, tak stejnak nic nezmění. To je lepší být v pohodě psychicky a věřit si a pak i se špatným švihem to jde trefit slušně. Trenér je jenom nástroj a je jen na hráčích, jestli ho chtějí využít či nikoliv.

Co naopak od spolupráce s Kotlářkou očekáváš?

Očekávám, že i já se obohatím a že to přinese novou životní zkušenost, i když ještě nevím jakou.  Poznám další kluky, jejich životní příběhy, půjdeme spolu do soubojů bok po boku a budeme muset najít tu rovnováhu, kde dokážeme porážet ty nejlepší. Jak jsem říkal, letos to bude výzva a možná další mladší generace začne dostávat příležitosti v extralize. To je skvělé být u něčeho takového, když je něco poprvé. Zároveň bych chtěl pomoci Kotlářce nastartovat směr, kterým se chce vydat, aby měl pevné základy a v budoucnu se na něm dalo jenom stavět. Tým je tak silný, jako je ten nejslabší článek a letos to může být dvojnásobná pravda.

Přeji tobě i klukům skvělou sezónu a doufám, že se naše vzájemná očekávání naplní. Bude to hlavně na tobě a na klucích jak to spolu zvládnete!

Psali jsme...  EXL: Hluboká představila letošní posily

Pavel Míka

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..