Aktuality

WBC 2017: Izrael i nadále bez prohry. Japonsko ve fantastickém utkání porazilo Nizozemce

World Baseball Classic pokračuje v rychlém tempu a nabízí úchvatnou baseballovou podívanou. Souhlasit se mnou asi nebudou fanoušci mexického týmu, který je krok od toho, aby si opět zahrál kvalifikaci. V Japonsku se již rozehrála druhá fáze a Izrael potvrzuje, že by mohl dojít daleko.

Skupina D

Mexiko – Portoriko

Zopakuje se v této skupině situace ze skupiny A, ze které do další fáze nepostoupil favorizovaný domácí celek. Zatím to tak vypadá. Mexiko totiž nepředvádí dobré výkony a prohrálo i ve svém druhém vystoupení. Domácí se nemůžou spolehnout hlavně na své nadhazovače, které nezastihl turnaj v dobré formě.

To Portoriko hraje v pohodě a jejich síla v útoku je neskutečná. Proti Mexiku jej táhl hlavně Francisco Lindor se dvěma homeruny. Zdá se, že hráči z této malé země jsou dobře nabuzeni a můžou potrápit další favority.

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

R

H

E

Portoriko

 

2

0

1

0

1

0

1

0

4

 

9

13

1

Mexiko

 

1

0

0

0

0

0

3

0

0

 

4

7

1

Skupina E

Izrael – Kuba

V Tokiu se tímto soubojem začali zápasy druhé fáze turnaje. A od úvodu to vypadalo, že Izrael by mohl poprvé poznat hořkost porážky. Kubánci totiž působili velmi jistě a soupeře nepouštěli do tlaku. Když pak nestárnoucí Alfredo Despaigne odpálil homerun, tak to s jejich nadějemi vypadalo velmi dobře. Jenže baseball je hra nevyzpytatelná a tým Izraele je evidentně na turnaj velmi dobře připraven. Postupně se začal více prosazovat a nakonec i otočil skóre ve svůj prospěch. Navíc jejich nadhazovači v čele s veteránem Marquisem již Kubáncům nepovolili další body. Izrael je tak zatím na tomto turnaji neporaženým týmem.

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

R

H

E

Kuba

 

0

1

0

0

0

0

0

0

0

 

1

5

1

Izrael

 

0

0

0

1

0

2

0

1

X

 

4

5

0

Nizozemsko – Japonsko

Druhý zápas dne v Tokyo Dome přinesl parádní baseball. Utkání se sice hrálo pět hodin, ale rozhodně nenudilo. Navíc poprvé v historii WBC se využilo nové pravidlo s dvěma běžci na metě. A tato situace přinesla výhru domácímu celku. Ale rozhodně smekám klobouk před nizozemským týmem.

Psali jsme...  College Baseball: Martin Zelenka had 3 HR in 2 games

Nizozemci totiž dokázali nejdříve smazat ztrátu 1-5 a v deváté směně vyrovnávali na 6-6. Evropský celek měl sice dostatek šancí, aby zápas strhl na svou stranu, ale nedokázal je využít. V jedenácté směně pak Japonci chytře posunuli ulejvkou oba běžce do skórovací pozice a následně je stáhli pro bod. Na druhé straně Profar místo ulejvky zvolil odpal, který letěl pouze vysoko a ne daleko. Při dvou autech Nizozemci poslali na pálku Čechům hodně známého Ramse, ale ani ten nedokázal stáhnout bod a jeho odpal skončil pouze v rukavici japonského catchera.

V pondělí je ve skupině E na programu pouze utkání mezi Izraelem a Nizozemskem od 11:00 SEČ.

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 

R

H

E

Japonsko

 

0

1

4

0

1

0

0

0

0

0

2

 

8

15

0

Nizozemsko

 

0

1

4

0

0

0

0

0

0

0

0

 

6

12

0

Nejbližší program:

 

 

 

Co nás čeká dnes večer a v noci ve skupinách C a D? #WBC #WBC2017

Příspěvek sdílený ⚾️Milujeme Baseball⚾️ (@milujemebaseball),

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..