Aktuality

WBC 2017: USA jde poprvé do finále

Na tento souboj se těšila celá baseballová Amerika. Fanoušci se ptali, jestli se místnímu výběru konečně povede postoupit do finále. Obzvlášť v situaci, kdy jim v cestě stojí velmi silné Japonsko. To se nakonec po těsném vítězství povedlo.

 

Japonsko – USA  1-2

Japonci na kopec postavili Tomoyukiho Sugana, který házel velmi dobře. Za šest směn soupeři povolil pouze tři hity a nebýt chyby Kikuchiko ve čtvrté směně, tak by pravděpodobně udržel čistý štít. Na druhé straně se ze začátku na kopec postavil nadhazovač Washingtonu Tanner Roark. Ten za čtyři směny povolil pouze dva hity a žádný doběh. 

Japonsku se povedlo poprvé skórovat až v šesté směně, kdy homerunem srovnával na 1-1 Kikuchi. rozhodující moment zápasu přišel v osmé směně. USA nejdříve dostalo dva běžce do skórovací pozice, aby následně po groundballu Adama Jonese doběhly pro rozdílový bod. Ten se v konečném účtování ukázal jako rozhodující a Američani se po těsné výhře můžou těšit z postupu do finále. Japonsko končí na třetím místě a i počtvrté získáva na World Baseball Classic medaili. 

Na tiskové konferenci oba manažeři vyzdvihli hlavně výkony nadhazovačů. ""Dnes házeli Japonci velmi dobře," nechal se slyšet manažer USA Leyland, "ale my jsme byli o trochu lepší." Japonský manažer Hiroki Kukubo také chválil nadhazovače soupeře. "Nadhazovači USA boli o level výše, než jsme měli možnost vidět v první a ve druhé fázi turnaje."

V noci ze středy na čtvrtek nás tak čeká velmi zajímavé finále mezi USA a Portorikem. Ani jeden z těchto týmů zatím nedokázal skončit na WBC první, takže se ve čtvrtek ráno středoevropského času dočkáme korunovace nového mistra. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..