Česko

Baseballový pohár 2017 ochuzen o týmy z 1. ligy

Kdo se podíval na rozpis letošního ročníku Českého baseballového poháru (ČBP), tak zjistil, že v něm chybí všechny týmy druhé nejvyšší soutěže. Bez výjimky. Zjišťovali jsme u jednotlivých celků, proč v této sezoně ČBP neabsolvují.

 

Nejčastějším důvodem se zdá být hlavně nedostatek času. Letošní rozpis 1. ligy je pro týmy náročnější, než tomu bylo v předešlých letech. Proto si říkám, jestli vůbec bude mít smysl tuto soutěž hrát, pokud v ní neuvidíme tyto celky i v následujících sezonách. Navíc když vítěz ČBP nemá, oproti předešlým letům, zajištěnou účast v evropských pohárech. Podívejme se, co nám ke své neúčasti v poháru sdělili jednotlivé týmy.

SaBaT Praha: Nepřihlásili jsme se, protože nám hlavní soutěž zabere skoro veškerý volný čas. (Vít Křepinský)

Blesk Jablonec: Baseballového poháru se neúčastníme již několik let a ani nevím, jestli za tím stojí nějaký konkrétní důvod. Popravdě jsme o tom letos ani neuvažovali. Možná za rok. (Jonáš Výbora)

Pelikans Bučovice: Do basebalového poháru jsme se nepřihlásili ze 2 důvodů. 1. je to naše 1. sezóna v novém systému 1. ligy a už teď máme na programu minimálně trojnásobek zápasů oproti minulým sezonám v regionálním přeboru a 2. je, že loni jsme se setkali s totální ignorací při domlouvání termínu zápasu, kdy se ČBA odmítala zapojit do jednání a skončilo to našim odstoupením z turnaje ( jednalo se o nezájem ze strany druhého týmu – pozn.)Primární důvod proč se neúčastníme turnaje, je ale zapasová vytíženost. (Marek Posolda)

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Třebíč posílí havajský baseballista Breland Almadova

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..