AktualityČesko

Jan Novák odházel no-hitter

Foto archiv Honzy Nováka

V sobotním zápase Kotlářky s Olympií Blansko byli fanoušci svědky no-hitteru v podání Honzy Nováka. Prošel jsem si tedy dostupné historické statistiky, jestli si extraliga takovýto výkon pamatuje.

 

Protože jsou na webu ČBA dostupné zápasové statistiky pouze od roku 2007, tak budou následující informace úplně přesné. Po hledání jsem našel v historii extraligy pouze jeden no-hitter. Ten odházel v roce 2011 na olomouckém stadionu Roger Deago z brněnské Techniky. Technika v tomto utkání zvítězila 4:1 a Roger v devítí směnách soupeřům daroval pouze jednu metu zdarma plus si připsal jedno trefení.

Samozřejmě pak následoval požadavek o pomoc od strýčka Googla a našel jsem k Rogerovmu no-hitteru odkaz na článek. V něm autor píše, že Rogerův no-hitter byl pravděpodobně prvním v extralize. Jenže v debatě pod článkem diskutující zmiňují další tři možné no-hittery. Ačkoliv jsem hledal, co to šlo, tak jsem k nim více informací nenašel. Budu proto rád, za jakoukoliv informaci.

UPDATE: V roce 2013 odházel Jason Daniels z Kotlářky no-hitter v zápase proti Tempu Praha. Kotlářka v něm zvítězila 2:0. Ve stejném roce jako v Diego nepovolil žádný hit také Petr Minařík. Utkání se však hrálo pouze na 7 směn a proto nemůže být jeho výkon klasifikován jako no-hitter.

Každopádně se sobotní zápas Kotlářky s Olympií zapíše do kroniky českého baseballu a počin Honzy Nováka jsme proto také zaznamenali do našeho baseballového Kalendária.

 

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  ČBA spustila vylepšenou Czech Baseball TV. Letos již plně placená, ale s mnoha novinkami

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..