Aktuality

CEB kvůli Olympiádě posunula ME 2018 o jeden rok

CEB dnes v tiskové zprávě oznámila, že přesouvá Mistrovství Evropy v baseballu z roku 2018 na rok 2019. Jejím záměrem je, aby byl tento šampionát také předkvalifikací na Olympijské hry v Tokiu 2020.

 

Zatím totiž stále není úplně jisté, jak přesně bude probíhat samotná kvalifikace na Olympiádu. Tato změna ale přichází na podnět WBSC, která právě pracuje na podrobnostech kvalifikačních pravidel. Zdá se, že by se tedy v březnu 2020 v další konečné kvalifikaci utkal nejlepší tým Afriky a pět nejlepších celků z Mistrovství Evropy 2019. Čili ME by bylo jakousí předkvalifikací.

Změnou také projde samotný formát turnaje. Zachovány budou dvě skupiny po šesti týmech, ale následně již neuvidíme finálovou skupinu šesti nejlepších. Místo toho týmy sehrají klasické playoff na jeden zápas, do kterého postoupí tři nejlepší celky ze základních skupin.

Aktuálně známe deset účastníků ME pro rok 2019. Kromě České republiky mají účast jistou Nizozemsko, španělsko, Itálie, Německo, Belgie, Francie, Švédsko, Velká Británie  a Chorvatsko. Další dva týmy vzejdou z kvalifikačních bojů v letošním a příštím roce.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Draci still without a win. Hroši started the season with a win

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..