AktualityČesko

Nuclears vyřadili Kotlářku z Českého baseballového poháru

Devon Barker na kopci Nuclears  Foto: Robert Vávra

Baseballistům Třebíče se o víkendu podařilo vyřadit loňského finalistu nejvyšší soutěže z Českého baseballového poháru, když Na Hvězdě porazili Kotlářku Praha 3:1. Pražanům tak zároveň oplatili dvě porážky z předchozích utkání Extraligy.

V Praze na Markétě totiž Nuclears podlehli svému soupeři 0:4 a 3:11. V prvním vyrovnaném duelu nedovolil třebíčským hráčům žádný doběh skvělý nadhazovač Jan Novák a Kotlářka otevřela skóre až ve třetí směně homerunem Ivana Aubrechta. Stejným způsobem zahájila odvetný zápas Třebíč, když hned v první směně poslal svůj odpal za plot Wesley Judish. Kotlářka ale dokázala odpovědět a ve stejné směně se dostala do vedení, které hlavně díky odpalům Daniela Vavruši a Jakuba Sládka navýšila na 1:6. V dalším průběhu utkání se podařilo oběma týmům přidat další body, ale Třebíč se už na svého soupeře dotáhnout nedokázala a prohrála 3:11.

Ve čtvrtfinále Českého baseballového poháru se za Nuclears postavil na nadhazovací kopec Devon Barker a celých šest směn neumožnil soupeři žádný doběh. Třebíč se ujala vedení ve čtvrtém inningu, když Wesley Judish poslal svým odpalem pro první bod Jiřího Novotného. V dohrávce šesté směny pak Taylor McKnigh stáhl další dva doběhy a Třebíč si upevnila vedení na 3:0. Kotlářka dokázala odpovědět už jen jedním bodem Petra Moravce.

Po výhře 3:1 postupují baseballisté Nuclears do semifinále Českého baseballového poháru, kde si už dříve zajistili účast Draci Brno a Eagles Praha. O čtvrtém semifinalistovi se rozhodne mezi Arrows Ostrava a Hrochy Brno.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Hroši Brno podepsali Dominikánce Joseho Acostu

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..