Aktuality

Draci zvítězili na CEB Cupu

Autor fotky: Pavel Kvarda

Minulý víkend se hráli evropské baseballové turnaje. Ve druhém nejvýznamnějším klání v hierarchii evropských pohárů dokázali zvítězit a vybojovali tak pro Českou republiku místo v Poháru Mistrů.

Již před začátkem turnaje hlásil aktuální mistr, že chce bojovat o vítězství. Také složení týmů letošního poháru CEB je pasovalo do role favorita. Tu nakonec potvrdili již v základní části, kterou prošli bez zaváhání a do semifinále postoupili z první příčky.

V bojích o medaile se museli popasovat francouzským vicemistrem ze Senártu. Důležitý souboj vyzněl lépe pro českého mistra, který tak postoupil do nedělního finále. V něm se jim do cesty postavil druhý český zástupce na turnaji Eagles Praha. Díky tomu tak bylo jisté, že Česká republika má zajištěné místo v příštím ročníku Poháru Mistrů.

I navzdory tomu však oba celky k zápasu přistoupili zodpovědně a snažili se urvat vítězství. Po bezchybném výkonu nadhazovače Petra Minaříka a dohazujícího Martina Schneidera se po výhře 5:0 mohli radovat baseballisté z brněnské metropole. Draci tak po vítězství v Evropské lize a Federálním poháru v minulém roce pokračují ve sbírání evropských trofejí.

„Jsem spokojený s vítězstvím na turnaji,“ řekl po skončení finále manažer Draků Arnošt Nesňal. „Potvrdili jsme roli favorita. České finále ukazuje sílu českého baseballu a jsem přesvědčený, že nám místo v Poháru Mistrů patří. Ukázali jsme, že když přijde řada těžkých zápasů, tak dokážeme hrát vyrovnaně, což je pro nás dobrý signál před extraligovým playoff.“

Draci opanovali nejen samotný turnaj, ale také většinu týmových a individuálních statistik. Proto nikoho nepřekvapilo, když si cenu pro nejužitečnějšího hráče odnesl brněnský matador Petr Minařík.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Do Kotlářky Praha se vrací Angel Vilchez

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..