Názory

Komentář: Semifinále ČBP

Máme za sebou další měsíc a opět přicházíme s dalším komentářem.

Jak jsem již psal v posledním komentáři, tak nám extraliga stále nabízí parádní souboje. Již nyní je jasné, že do bojů o titul se zapojí Draci, Arrows a Hroši. O zbylé tři místa bude ještě velký souboj mezi čtyřmi mužstvy. Netroufám si tipovat, na koho zbyde Černý Petr. Pokud by to ale byla Kotlářka, tak by to pro její fanoušky byla velká rána. Po čtyřech letech, kdy se pokaždé dostala až do finále, by najednou bojovala o setrvání v extralize. Ale jak je vidět, tak v letošní sezoně je možné vše.

Posledně jsem zmiňoval velké množství cizinců v soutěži. Mnoho z vás mi později říkalo nebo posílalo souhlasné nebo nesouhlasné názory. Každopádně nedá se vytknout, že by se jednalo o špatné hráče. Naopak většina z nich patří mezi špičku extraligy. Na druhou stranu by bylo lepší vychovávat si vlastní hráče.

Výmluvný je pohled do extraligy U21, která čítá pouze šest celků. Čili čtyři kluby extraligy nejsou schopny poskládat tým pro tuto soutěž. Dalším problémem je také malé množství zápasů v mladších kategoriích. Vždyť v některých regionech znají vítěze soutěží již teď. A to teprve začínají prázdniny.

Semifinále ČBP

V posledních dnech českým baseballovým světem lehce otřásla kauza Semifinále ČBP. Proto ji nejde v komentáři obejít. Původně jsem sice chtěl celou kauzu rozepsat podrobně, ale nakonec jsem se rozhodl, že nebudu přilévat hořlaviny do ohně. Mnozí jste po mně chtěli, abych ukázal na viníka celého problému. Jenže čím víc jsem se o kauzu zajímal, tím víc jsem přesvědčen, že problém byl na více stranách.

Jediné s čím nemůžu souhlasit je řešení, pro které se rozhodli v Ostravě. Takto si to bohužel odnesli pouze fanoušci baseballu, kteří se těšili na fantastický zápas dvou aktuálně nejlepších celků u nás. Utkání tak bylo skrečováno ve prospěch Draků. Tady uklidním vášně, protože prvotně dle SŘ nešlo rozhodnout jinak.

Psali jsme...  EXL: Hrochy Brno posílí nadhazovač se zkušenostmi z MLB a NPB

Na druhou stranu v této kauze vidím i jedno pozitivum. Je vidět, že komunikace mezi týmy, komisemi a ČBA nemá jasně stanovené pravidla. Do budoucna by tak bylo dobré pouvažovat nad přesnými pravidly oficiální komunikace nebo nad webovým formulářem. Sice nemám rád různé represe, ale takto by se mohlo předejít podobným kauzám.

Každopádně věřím, že si za pár let z této sezony nebudeme pamatovat tuto kauzu, ale fantastické zápasy. Tato sezona nám jich ještě mnoho nabídne. O tom jsem přesvědčen.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..