AktualityMLB

Steve Bartman dostal od Cubs prsten za výhru ve Světové sérii 2016

V pondělí obdržel Steve Bartman od Chicaga Cubs prsten za vítězství ve Světové sérii v roce 2016. Vypadá to, že Bartmanovo prokletí je definitivně zapomenut.

Pokud vám není známé jméno Stevea Bartmana, tak si nejdříve přečtěte náš článek z minulého roku (ODKAZ).Nyní se Steve, který se od roku 2003 skrýval před veřejností, dočkal satisfakce od samotného klubu. Dostal od něj totiž mistrovský prsten pro šampiony roku 2016.

"Jménem organizace Chicago Cubs jsme poctěni," píše se v oficiálním stanovisku klubu. "že můžeme darovat prsten pro vítěze Světové série 2016 Steveu Bartmanovi. Doufáme, že se tím uzavře nešťastná kapitola tohoto příběhu, který přetrvával až do dlouho očekávané Světové série. Žádné esto nemůže plně nahradit to břímě, které musel nést více než jednu dekádu. Ale cítili jsme, že je důležité, aby Steve věděl, že byl a bude naší organizací plně přijímán. Jsme hrdí, že mu můžeme dát tento dar, po tom všem, co musel obětovat."

Po dlouhých letech se nechal slyšet i samotný Steve. "Přestože se nepovažuji být hoden takové cti," řekl Steve, "tak jsem hluboce pohnut a )přimně vděšen, že jsem dostal tento prsten. Má rodina i já jej budeme opatrovat po generace. Doufám, že incident z roku 2003 je konečně u konce."

Uvidíme, jestli se dočkáme návštěvy od Stevea také na zápase Chicaga Cubs na Wrigley Field. Ale to není příliš pravděpodobné, protože Steve naznačil, že si nepřeje podávat další rozhovory nebo prohlášení. Dá se tedy předpokládat, že i v následujících letech zůstane Steve v ústraní.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..