AktualityMLB

12.10.2017: Novinky z MLB

Noc ze středy na čtvrtek mohla přiníst dva postupující týmy. Nakonec si jej vybojovali pouze baseballisté Yankees. Na složení finálové dvojice National League si ještě počkáme.

4. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Washington Nationals 0 0 1 0 0 0 0 4 0   5 5 1
Chicago Cubs 0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 3 2

Stav série: 2:2

Za deštivého počasí a v silném větru se rozehrálo odložené čtvrté utkání této série. Domácí do něj nastoupili s Jakem Arrietou na kopci, hosté s nachlazeným Stephenem Strasburgem. Pro Stephena však nemoc neznamenala příliš velkou indispozici, protože se vypjal ke skvělému výkonu a domácí pálkaře prakticky k ničemu nepouštěl. Ano Arrieta si nevel špatně, ale je to nakonec on, komu byla připsana prohra v zápase, ačkoliv má ve statistice obdržených doběhl nulu. Hosté totiž vítězný bod získali po chybě Russella na spojce. Další čtyři pak přidali v sedmé směně po grandslamu Taylora a vynutili si tak rozhodující pátý zápas ve Washingtonu. Dá se tak očekávat další vyrovnaná bitva a sám jsem zvědavý, kdo se bude těšit z postupu.


5. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
New York Yankees 1 0 2 0 0 0 0 0 2   5 8 0
Cleveland Indians 0 0 0 0 2 0 0 0 0   2 5 3

Konečný stav série: 3:2 pro Yankees

Od roku 1948 čekají Indians na další prvenství v MLB a jejich čekání se natáhne minimálně o další rok. V Clevelandu zažili menší deja vu z minulého roku, kdy ve Světové sérii vedli 3:1 na zápasy a nakonec se radoval soupeř. I proti Yankees měli Indians náskok 2:0, ale následně prohráli tři duely v řadě a jejich cesta končí již v divizní sérii. Navíc přesně 69 let poté, co získali poslední titul. 

Yankees za vítězstvím v tomto utkání vyslal Didi Gregorius, který v první a ve třetí směně odpálil po jednom homerunu a New York se tak dostal do vedení 3-0. Ačkoliv domácí dokázali snížit na 2-3, tak v devátém dějství Yankees odskočili o další dva doběhy a můžou se tak radovat z postupu do finále American League. V něm na ně čekají baseballisté Houstonu a dá se očekávat velmi zajímavá série.


Jeter začal s přestavbou Marlins 

Po skončení základní části převzal Derek Jeter klbu Miami Marlins, který koupil spolu se skupinou investorů. A hned se pustil do přebudovávaní celé organizace. Celou reorganizaci nastartoval angažovaním Garyho Denba, který posledních 8 let působil v New Yorku Yankees, kde Derek strávil celou svou profesionální kariéru. V Marlins bude Denbo působit jako viceprezident skautingu a hráčského rozvoje. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..