AktualityMLB

15.10.2017: Novinky z MLB

Playoff MLB pokračuje ve zběsilém tempu, což ale nám fanouškům vůbec nevadí. Sice to znamená hodně probděných nocí, které nám však kompenzují parádní výkony všech aktérů.

 

2. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
New York YankeesNew York Yankees 0 0 0 0 1 0 0 0 0   1 5 0
Houston AstrosHouston Astros 0 0 0 1 0 0 0 0 1   2 5 0

Stav série: 2:0 pro Houston

Stejně jako v prvním utkání, tak i v tom druhém byl k vidění fantastický duel nadhazovačů. Bohužel Luis Severino musel z kopce již po čtvrté směně po tom, co byl trefen odpalem do levé ruky. Zápas tak měl nakonec dva hrdiny. Tím prvním byl Justin Verlander, který za Houston odházel všech devět směn a obdržel pouze jeden doběh. Kromě toho si připsal 13 strikeoutů a jenom jednu darovanou metu zdarma. Tím otevřel domácím cestu k vítězství.

To se ale nerodilo jednoduše, když se hráči Astros nedokázali pořádně prosadit proti obraně soupeře. Ale naštěstí se mohli spolehnout na Carlose Correau, který nejdríve homerunem otevřel skóre. A následně v deváté směně dvojmetovým hitem poslal domů pro vítězný bod Josého Altuveho. 

Série se tak za stavu 2:0 přesouvá do New Yorku, ale zdaleka se nedá říct, že máme jasného favorita na postup. Yankees stejným poměrem prohrávali po prvních dvou zápasech v Clevelandu a nakonec se těšili s postupu. Jestli se jim to povede i proti Houstonu uviíme, ale rozhodně nás čekají další skvělé zápasy.


1. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Chicago CubsChicago Cubs 0 0 0 2 0 0 0 0 0   2 4 0
Los Angeles DodgersLos Angeles Dodgers 0 0 0 0 2 1 2 0 ×   5 8 0

Stav série: 1:0 pro Dodgers

První finále National League se lámalo až ve druhé polovině zápasu. Oba startující nadhazovači totiž vydrželi na kopce stejných pět směn a oba v nich povolili dva doběhy. Rozhodující tak byl homerun Chrise Taylora z šesté směny, kterým Dodgers odskočili na 3-2. V sedmé směně jej pak navýšil dalším homerunem Yasiel Puig a pak o chvíli později svým doběhem Culberson. Tento moment však vyvolal mnoho diskuzí na sociálních fórech i mezi experty. Culberson byl nejdříve vyhlášen aut, ale po výzvě domácích byl call otočen v neprospěch Cubs. To vyprovokovalo Joa Maddona k protestům, za které byl následně vyloučen. Naštěstí to nebyl rozhodující moment utkání a Cubs si nemůžou stěžovat na to, že by jim to prohrálo zápas.

Psali jsme...  MLB The Show umožní hrať ako baseballistka

Každopádně první duel ukázal, že táto série má rozhodně co nabídnout a bude zajímavé sledovat, nakolik Cubs dokážou potrápit favorizované Dodgers.


J.D Martinez je žhavé zboží

Podle Jona Morosiho z MLB.com je na hráčském trhu aktuálně největší zájem o J.D. Martineze. Toho by si rádi udrželi v Arizoně, ale velký zájem mají také Giants, Angels, Cardinals a Red Sox. Bude zajímavé sledovat, kde tento hráč nakonec skončí. Zajímavé problémy řeší v Coloradu, kde skončily smlouvy jejich zkušeným relieverům. Volnými hráči jsou po sezoně Greg Holland, Jake McGee a Pat Neshek. Hlavně ztráta Hollanda, který si připsal 41 saves v sezoně by byla citelná.

Blue Jays mají dle Jays Journalu velký zájem o Christiana Jelicha z Marlins a naopak se prý kanadský tým snaží někomu nabídnout Joshe Donaldsona. Zdá se, že Toronto čeká menší přestavba týmu, který letos nepodával takové výkony, jak si od něj vedení slibovalo.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..