AktualityMLB

Keuchel dotáhl Astros k první výhře v ALCS

V noci na sobotu se odehrál první zápas ALCS, který nabídl zajímavou nadhazovačskou bitvu s vítězným koncem pro Astros.

1. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
New York Yankees 0 0 0 0 0 0 0 0 1   1 5 0
Houston Astros 0 0 0 2 0 0 0 0 ×   2 6 1

Stav série: 1:0 pro Houston

Začátek tohoto zápasu byl velmi svižný, protože pálkaři obou týmů nedokázali najít recept na startující nadhazovače. Na první hit jsme čekali až do třetí směny, když míč poslal do levého Brett Gardner z Yankees. Ale byli do domácí, kdo jako první otevřel skóre utkání. V dohrávce čtvrté směny tavelel k útoku singlem José Altuve a domácí nakonec dokázali dvakrát skórovat. Víc doběhů jim velmi Masahiro Tanaka nepovolil. 

To Dallas Keuchel byl pro hosty ještě nepříjemnějším oříškem. Ale přeci jen byli hráči New Yorku v páté směně blízko bodu, když opálil hit do levého pole Aaron Judge. Marwin Gonzalez však byl proti a skvělým příhozem na domácí metu dokázal ve spolupráci s Brianem McCannem zahrát aut. Hostům nepomohl ani následný challenge, který jen potvrdil správné rozhodnutí rozhodčího. Keuchel tak za sedm směn nepovolil soupeři snížit a celkově si připsal 10 strikeoutů.

Hosté se ale nakonec dočkali snížení na 1-2 až při dvou autech deváté směny po homerunu Grega Birda. Naneštěstí pro ně přišel tento moment pozdě a vyrovnané utkání končí vítězstvím domácího Houstonu. Ten vede v sérii 1:0 a druhou výhru může přidat již dnes v noci. Zápas se hraj od 22:00 středoevropského času.


V sobotu v noci začíná NLCS

V dvě hodiny ráno v noci ze soboty na neděli začne i finále National League. V něm se opět po roce utkají Dodgers s Cubs. V minulé sezoně se jejich vzájemná série natáhla na šest zápasů a dá se předpokládat, že nejinak by tomu mohlo být i letos. Menší nevýhodu mají baseballisté Cubs, kteří svedli pětizápasovou bitvu s Nationals v NLDS a jejich bullpen dostal do hry více, než se předpokládalo. Tipuji, že se tato série natáhne až na sedm duelů a skončí postupem Dodgers.

Psali jsme...  MLB: Adam Macko odehrál první zápas za Toronto Blue Jays

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..