Názory

Komentář: Czech Series 2017

Pavel Budský a Devon Ramirez Autor: Pavel Kvarda

Opět vám přinášíme jeden z občasných komentářů Jána Jabrockého. Tentokrát plně věnovaný finálové sérii.

Wau. Czech Series 2017 byla pro baseballové fanoušky nezapomenutelným zážitkem. Jestli jsem po poslední finálové sérii psal, že to byla nejlepší série v historii, tak teď musím znovu. Rád však budu takovým baseballovým Samaranchem a klidně budu opakovat tyto slova každým rokem. Ale to, co nám letos předvedli Draci a Arrows byl neskutečný zážitek a laťka je posazena hodně vysoko.

Mnoho lidí mi před sérii psalo a ptalo se na můj tip na vítěze. A mou nejčastější odpovědí bylo – Draci Brno, ale nebudu se divit, když zvítězí Arrows. Tento alibismus jsem si letos mohl dovolit, protože proti sobě nastoupila dvě vyrovnané mužstva. A bylo to vidět i v samotných zápasech, kdy každý duel skončil rozdílem jednoho jediného bodu. V prospěch Draků nakonec hrály zkušenosti z vypjatých a těžkých zápasů. To je to, co Arrows chybí. Ale tato série jim zkušeností dodala měrou vrchovatou a jsem přesvědčen, že z toho budou těžit v příštích letech. A díky nim se konečně dočkají vytouženého titulu.

Titul by si ale v Ostravě jednoznačně zasloužili kvůli svým fanouškům. Až na menší extempore v průběhu prvního finále byli celou sezonu fantastičtí a hnali Arrows směrem nahoru. Navíc v Ostravě vědí s fanoušky pracovat a zástupci jiných klubů můžou jezdit na sever Moravy na marketingové exkurze.

Nesmíme však zapomínat ani na Draky. Ti totiž opět potvrdili, že jsou jedním z největších českých sportovních fenoménů. Musím říct, že mně neuvěřitelně překvapoval jejich klid ve vypjatých momentech finálových zápasů. Zdálo se, že si neskutečně věří a bylo vidět, jak si souboje s Arrows užívají. Další velké finále odehrál Pavel Budský, který byl i ve svých skoro čtyřiačtyřiceti letech jednoznačně jedním z hlavních pilířů úspěchu Draků.

V MLB je zvykem také vyhlašovat MVP Světové série. ČBA se svým vyhlášením přijde v průběhu Galavečera. Pokud bych však měl vybrat za sebe, tak bych jej udělil Radimu Chroustovi, který odházel první a poslední duel série. Ale adeptů bychom v obou týmech našli velkou spoustu. S potěšením jsem hlavně sledoval výkony mladých hráčů. Ti svými výkony ukázali, že český baseball a českou extraligu čeká zářná budoucnost.

Pokud jsem po loňském finále kritizoval ČBA za špatně zvládnuté finále, tak letos budu velmi pozitivní. Konečně jsme se po letech dočkali velmi dobrého servisu pro fanoušky. Zlatou třešničkou byly přenosy na Playo.tv s velice fundovanými komentáři všech komentátorů. I díky tomu letošnímu finále skoro nic nechybělo. Možná jen víc zápasů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..