AktualityČesko

Martin Drong je novým trenérem Frýdku-Místku

Martin Drong v zápase 1. ligy Autor: Pavel Chorobik

Mnohonásobný reprezentant České republiky a stále aktivní hráč prvoligového Frýdku-Místku se stal novým trenérem baseballového klubu ze severu Moravy.

 

Martina Dronga snad není potřeba českým baseballovým fanouškům představovat. Kromě reprezentace si jej budou fanoušci pamatovat ze zápasů extraligy v dresu Arrows Ostrava nebo Skokanů Olomouc. V posledních dvou letech však Martin působí ve svém domovském klubu Klasik Frýdek-Místek a nyní jej převzal také jako trenér. 

A jak se jeho angažmá zrodilo? "Je to řešení situace v rámci klubu," řekl pro náš server Martin, "kdy odcházé z klubu Marcel Pardík. Já mu přeji, ať si vykompenzuje a užije volný čas, který do klubu cca. 25 let investoval. Baseball v něm je a zůstane, ale jeho rozhodnutí je třeba pochopit. Z modelů, které můžou a nemůžou fungovat a v kombinaci s možnostmi, které klub má, bylo toto společné rozhodnutí."

Martin klub převezme již teď v rámci zimní přípravy a nás zajímalo, co pro své spoluhráče a svěřence připravil. "Konkrétní informace o příprave dám jako první hráčům i veškeré know how a energii dám hlavně hráčům. Nebudu konkretní v tom, co se změní a proč. Ale kdo mš zná, tak ví, že zůstanu neoblomný v názoru, že zakladem je silový trénink a atletické dispozice hráčů."

Martin se také zmínil i o tom, jakým způsobem se bude tým prezentovat na hřišti. "Pokud jde o tvorbu týmu a jeho cíle, tak v tom mám jasno, víc než 10 let. Je to baseball, který se bude rovnat sportovnímu výkonu, a který i celému týmu přinese pocit dobře odvedené práce. Mám rád, když divák může v rámci 1. ligy usoudit, že ta úroveň je dobrá a hrají ji dobří sportovci. Zaměrně používam slovo sportovci, protože i v 1. lize by hráči měli být v něčem vzorem minimálně pro naši mladší generaci a pro lidi ve svém okolí. Doufam, že se změní pouze chuť a energie, se kterou se budeme věnovat svému vlastnímu koniíčku a volnému času. A že pro celý tým zůstane baseball číslo 1, především pod třetím knoflíkem na dresu. Třetím shora," dodal na zvěr Martin Drong. Ten se tak připojí k dalším bývalým reprezentantům, kteří nyní vedou baseballový klub z pozice trenéra. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..