AktualityMLB

Yankees jsou krok od Světové série, Dodgers ještě musí počkat

V noci jsme byli svědky dalších dvou duelů v playoff MLB a ačkoliv jsme se mohli dočka prvního postupujícího týmu do Světové série, tak se tak nestalo.

 

5. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Houston AstrosHouston Astros 0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 4 1
New York YankeesNew York Yankees 0 1 1 0 2 0 1 0 ×   5 10 1

Stav série: 3:2 pro Yankees

New York Yankees letos v playoff neskutečně šlape a zabírá hlavně v důležitých momentech. Když jsem po druhém utkání psal, že pokud Yankees zopakují doma stejné výkony jako proti Indians, tak se můžeme dočkat obratu, tak jsem ani netušil, jak blízko budu pravdě. Na Yankee Stadium se pokaždé k výborným výkonům vybičují hlavně mladí hráči v sestavě domácích a nezastaví je ani ve formě hrající Dallas Keuchel.

Houstonu to stále nejde na pálce a pokud ji neprobudí na svém stadionu, tak se jejich sen o postupu do Světové série rychle rozplyne. Za mně je velkým zklamáním hlavně Carlos Beltran, který na pozici DH odpálil v této sérii jediný hit. Od tak zkušeného hráče bych v těchto rozhodujících momentech sezony čekal víc.


4. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Los Angeles DodgersLos Angeles Dodgers 0 0 1 0 0 0 0 1 0   2 4 0
Chicago CubsChicago Cubs 0 2 0 0 1 0 0 0 ×   3 5 0

Stav série: 3:1 pro Dodgers

Hodně zajímavý zápas nabídlo čtvrté finále National League. Cubs v něm nutně potřebovali zvítězit, aby si minimálně prodloužili sezonu o jedno utkání. A nakonec se dočkali těsné výhry 3-2. Dodgers ale nebyli daleko od výhry, ale v zápase nechali obrovské množství hráčů na metách (18). A tak o vítězi rozhodl počet solo homerunů, které přinesly jediné doběhy utkání. 

Joe Maddon byl v tomto utkání opět vyloučen. Tentokrát až v osmé směně, když se mu nelíbil výrok rozhodčího, který místo strikeoutu ohlásil Grandersonovi foul ball. Jak ukázali záběry z televizních kamer (viz. Tweet níže), tak měl domácí kouč pravdu. Na vývoj zápasu tato situace naštěstí neměla větší dopad.

Psali jsme...  FRA: GOP defended French Open win

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..