AktualityOstatní

Australská liga hlásí rekordní sledovanost

Vedení ABL dnes oznámilo, že první týden soutěže přinesl rekordní sledovanost. Australané věří, že jdou správnou cestou a pro příští rok hlásí změny.

Úvodní čtvrteční duel mezi Brisbane Bandits a Canberra Cavalry sledovalo živě 74 000 diváků. Což je rekord soutěže sleovanosti jednoho zápasu. Týdenní čísla se vyšplhali přes 300 000 diváků, což je také nový rekord v sledovanosti soutěže. 

Výrazně se o navýšení čísel postarali fanoušci z Tchajwanu. Ti tvořili 78% diváků. Vedení ABL si to pochvaluje a chce i nadále využívat toho, že Japonsko a Tchajwan jsou ve stejném časovém pásmu jako Austrálie. Navíc se v zimním období nehrají jejich soutěže a mezi fanoušky je hlad po baseballu. ABL toho letos využila a týmy angažovali i několik hvězd z tchajwanské ligy. 

V minulém týdnu vedení soutěže oznámilo, že od příští sezony dojde k expanzi ABL. Ta by se měla v první fázi rozšířit z šesti týmů na osm. Nevylučují také, že by se později mohla rozšířit více a možná i za hranice Austrálie.

"Od chvíle, kdy jsme oznámili plány rozšíření soutěže, tak jsme zaregistrovali velký mezinárodní zájem o ABL. A čísla sledovanosti ukazují, že ABL je připravena na mezinárodní expanzi," nechal se slyšet předseda Baseball Australia Cam Vale.

Budoucnost ukáže, jak se povede tyto smělé plány převést v realitu. Mezitím si můžeme vychutnávat zápasy ABL živě na Youtube.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Češi opět uspěli na Katalánském Baseballovém Týdnu

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..