AktualityMLB

Houston Astros jsou vítězem Světové série 2017

Poprvé v historii zvítězila ve Světové sérii organizace Houston Astros. 

 

7. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Houston AstrosHouston Astros 2 3 0 0 0 0 0 0 0   5 5 0
Los Angeles DodgersLos Angeles Dodgers 0 0 0 0 0 1 0 0 0   1 6 1

Konecčný stav série: 4:3 pro Houston

Astros o svém čtvrté výhře v sérii rozhodli prakticky již v úvodu utkání, když opět rozstříleli Yu Darvishe a připsali si 5 doběhů. Darvish tak podruhé v kariéře a podruhé během týdne nedokončil dvě směny na kopci. Pro japonského nadhazovače to musí být hodně hořký konec sezony, protože do Dodgers přišel s tím, že jim pomůže vybojovat titul. Nedá se tak předpokládat, že s ním v Los Angeles prodlouží smlouvu a Yu si také ztížil pozici při vyjednávaních o novém kontraktu. 

Pak dostal přednost bullpen domácích a hlavně Clayton Kershaw, který odházel fantastické 4 směny. Podobně se předvedl také Charlie Morton v dresu Astros, který odházel poslední 4 směny zápasu. A to měli hosté v bullpenu ještě připraveného Keuchela a Verlandera. 

V útoku dnes byli jednoznačně efektivnější baseballisté Astros. George Springer se opět zaskvěl homerunem a za své výkony byl po skončení utkání právem vyhlášen nejužitečnějším hráčem Světové série. Ještě dojímavější moment přišel po skončení zápasu, když Carlos Correa v přímém přenosu požádal o ruku svou přítelkyni. 

 

 

Každopádně pro Houston je to první titul v MLB, do které vstoupili v sezoně 1962. Navíc ještě před šesti sedmi lety byli Astros jedním z nejhorších celků soutěže. Jenže poslední roky postupně stoupali směrem vzhůru a jsou vzorem pro další týmy, které ještě na svůj první titul čekají. Nyní však může slavit celý Houston, který byl letos těžce zkoušen hurikánem Harvey. Lidi na jihu Texasu tak můžou na chvilku zapomenout na každodenní starosti a užít si oslav zisku Commisioner´s Trophy.

Psali jsme...  MLB: Adam Macko odehrál první zápas za Toronto Blue Jays

Komentovaný onlajn

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..